Agencija Drap zaposlila copywrittera iz Karlovca

Drapo pozvao Karlovcanina na razgovor za posao
Drap pozvao Karlovcanina na razgovor za posao

Internet je rekao svoje! Nakon videa u kojem traži šansu u agenciji Drap, mladog copywrittera iz Karlovca pozvali su na razgovor. Hrabar i šaljiv potez se isplatio!


Dopuna, ponedjeljak 18. 11.: Agencija Drap zaposlila je mladog Karlovčanina, objavljeno je u ponedjeljak na službenim stranicama agencije. Sve što je prethodilo tom činu>>>

Direktor agencije Drap, Davor Runje na svom je Facebook profilu u nedjelju navečer objavio: ‘Internet je rekao svoje. Preko 1000 likeova i više od 100 komentara mladom je Karlovčaninu osiguralo razgovor za posao’. Dokaz je to kako društveni mediji mogu itekako biti korisni. Naravno, zajednica je napravila svoje i sada je sve u rukama mladog Karlovčanina Alekse Tatalovića kojega su i sa službene Drapove stranice obavijestili kada treba stići na razgovor za posao:

Drap zove na razgovor
Internet je rekao svoje! Screenshot: Facebook

Podsjetimo, sredinom proteklog tjedna pisali smo o molbi za posao copywritera u agenciji ‘Drap’. Tada se, naime, na Youtubeu se pojavio šaljiv video mladog Karlovčanina.

U opisu videa piše: “Aleksa Tatalović zvan Pado želi postati copywriter u kreativnoj agenciji Drap. Ovaj video dokaz je tome. Ako se video proširi neće im bit’ druge nego da ga zaposle…”

I nisu imali. U kratkom vremenu video ‘Molba za posao’ (napomenimo kako je to prvi upload na Aleksinom profilu) je pregledan 39.519 puta i zapravo se samo čekala reakcija agencije. Karlovčanin je svoj cilj – pozivanje na razgovor za posao – ispunio. Nije loše za prvi put, obzirom da se osim šaljivog pristupa temi neke kvalitete copywrittera ne mogu vidjeti. No, trud je tu i iskrene čestitke mladom Aleksi. Cijela priča je i kvalitetan putokaz drugima.

Zašto je ovo dobro?

O tome smo baš proteklih dana pisali nebrojeno puta. Loših životopisa ima doslovce na tone, bezidejnih pisma namjere još i više. Svi oni zagušuju prostor drugim kvalitetnim radovima jer poslodavci doista u nekim slučajevima odlučuju u roku 6 – 7 sekundi. Rezultati naše velike ankete ‘Radite kao i oni: Stručnjaci u marketingu, PR-u i poslovanju savjetuju kako napisati životopis, govore sami za sebe. Zato je potez ovog copywrittera iz Karlovca pametan i hrabar, a sve skupa jako dobra vijest i pravo osvježenje.

Uostalom pogledajte video Molba za posao.

More from Claudio Kramaric

Dobre taktike za prionuti na posao nakon godišnjeg odmora

Satrani krizom nakon godišnjeg odmora odlučili smo pokrenuti akciju ‘Obrane...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *