Velimir Žagar novi je direktor kreativnih tehnologija u agenciji Grey Entourage

Velimir Zagar Grey Entourage
Velimir Zagar Grey Entourage

Dolazi uzbudljivo razdoblje, marketing se transformirao iz komunikacijske industrije u kreativnu potrebu i integraciju svakodnevnih proizvoda u životu ljudi, priča Velimir, novi direktor kreativnih tehnologija u Grey Entourage

Imamo i to! Velimir Žagar, inače autor TECH rubrike CoolKluba, direktorsku poziciju u agenciji Hipmedia zamijenio je novom. Digitalni joint venture Grey Entourage u Velimiru je prepoznao osobu idealnu za poziciju direktora kreativnih tehnologija. Dok ovo čitate, Velimir je u punom zamahu na novom radnom mjestu.

Kada sam prije dvije i pol godine pokretao svoj osobni blog/magazin CoolKlub, nisam imao blage veze da će za njega, među ostalim, pisati i razni direktori, a ponajmanje direktori za koje će interes pokazivati podružnice svjetski poznatih agencija. #Cool!

Glavni ‘krivac’ za ovaj transfer je veliko Velimirovo znanje ali i izuzetna moć u prepoznavanju trendova i ideja kako ih prispodobiti klijentu na najbolji mogući način. Naravno, tu je i dobar posao odradila Ida Pandur, osnivačica agencije Entourage (koja surađuje sa ZG podružnicom Grey, agencije koja je prema magazinu AdWeek osvojila titulu Globalne agencije 2013.)

Velimir je na novu poziciju stigao s mjesta direktora digitalnih medija u agenciji Hipmedia, a puno prije toga bio je vezan za Microsoft odakle mu i danas brojna poznanstva i poslovne veze. Na upit kako razlikovati ove dvije pozicije: direktora digitalnih medija i direktora kreativnih tehnologija, odgovara:

 – Ukratko, Digital direktor vodi digitalni odjel, Creative technology director ga usmjerava. On je osoba koja postavlja pitanje ‘What’s next?’. Koje su nove tehnologije koje izlaze na tržištu i koja je njihova moguća primjena u marketingu? Dolazi uzbudljivo razdoblje, marketing se transformirao iz komunikacijske industrije u kreativnu potrebu i integraciju svakodnevnih proizvoda u životu ljudi. Kao creative technology director na meni je da zajedno sa ostatkom tima pronađem zanimljivu primjenu tih tehnologija u marketingu te stvorim preduvjete za njihovu realizaciju.

S osnivačicom Idom Pandur veže ga poslovna suradnja koja jeprerasla u prijateljstvo, o čemu kaže:

 – S Idom i GreyEntouragom surađivao sam na nekoliko projekata. Osjetio sam entuzijazam koji se danas rijetko vidi, pogotovo u Hrvatskoj. Sjeli smo, razgovarali i shvatili da imamo iste ciljeve i želje. Danas biti uspješan u marketingu znači držati korak sa novom tehnologijom.

Agencija Grey Entourage Zagreb
Grey Entourage Zagreb

Za sve sadašnje i buduće direktore jedna Velimirova crta koja ga izdvaja na površinu, a koju bi možda željeli usvojiti jest i ova:

 – Kad proučavam neku novu tehnologiju ili kad radimo proof of concept to je trenutak kad sve oko mene stane. Vjerujem da će me programeri dobro razumjeti. Znaš onaj ‘Aha!’ efekt koji iskusiš nakon što danima pokušavaš nešto riješiti ne može se mjeriti ni sa čime. Mislim da se prodajni ciklus kompletno izmijenio i dobre digitalne kampanje mogu itekako utjecati na klasične ATL komunikacijske rezultate. U tome upravo vidimo budućnost, agenciju koja će svojim inovacijama imati značajne i mjerljive rezultate u građenju brand awareness-a i povećanja prodaje.

Ako ga pitate što će biti prvo što će raditi (osim ispijanja kava i upoznavanja), Velimir ispaljuje:

 –  Gartner je 2012 dao jednu kontroverznu izjavu koja je itekako odjeknula u marketinškom svijetu Do 2017 CMO će potrošiti više na IT nego CIO.“  Moja želja je da u slijedećih godinu dana pružimo dovoljno razloga hrvatskim firmama da se približe ovoj tvrdnji. U Americi su odavno shvatili vrijednost digitalnog marketinga i ova izjava više nije predviđanje nego sadašnjost. Na vratima marketinškog odjela Nike-a stoji „We hear you knocking but we can’t let you in“, njihov marketinški odjel više sliči nekom hi-tech odjelu tehnološke firme nego odjelu proizvođača sportske opreme. Okruženi smo tehnologijom, živimo kroz tehnologiju i danas biti uspješan u marketingu znači poznavati tehnologiju i vrlo često riskirati sa njezinom primjenom.

Velike čestitke Grey Entourageu na novoj inkviziciji!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *