Bankrot Detroita? Evo četiri pozitivne priče o poduzetništvu

[divider]PRIČA ČETVRTA [/divider]

Žena kojoj je izgorio san ali ga je odlučila ponovo sagraditi

Alicia George radila je u tvrtki koja je rušila napuštene kuće u Detoritu. One koje su se mogle spasiti tvrtka je renovirala i pokušavala ih prodati ili iznajmiti. Alicia je voljela posao ali imala je svoj san.
Htjela je otvoriti caffe. Jedan od onih u kojem se skupljaju mladi poduzetnici i zaposleni željni kulture, dobrog jazza, galerije i svega povezanog s umjetnošću.

Problem je bio taj što nije imala iskustva. U potjeri za snom otišla je na sve moguće tečjeve, razgovarala sa vlasnicima svih caffea do kojih je mogla doći, skupljala iskustvo i tek potom sa dečkom Johnom razgovarala o mogućnosti otvaranja vlastitog biznisa. Za to je bila spremna učiniti sve. Iznajmljivala je stanove, prodavala voće, povrće i vodu na ulici. Mariott

Radila je sve kako bi ostvarila svoj san.
Prvi puta bila je to predivna kuća u viktorijanskom stilu. Sve je bilo spremno no, kako se u Detroitu posljednjih godina ‘svašta događa’ kuća je nestala u plamenu.

‘To me umalo uništilo, toliko smo naporno radili. Ali nisam odustala. Bog mi je pomogao i usadio mi viziju i i mi smo krenuli u realizaciju. Trebalo nam je deset godina da prikupimo 250.000 dolara. Na kraju smo otvorili Motor City Java House. Imamo dvorište, vrt, mjesto za druženja, studio i dva apartmana’, zaključuje Alicia.

‘Udala sam se za Johna prošle godine studenome. On je pomogao u izgradnji. Svi podovi su drveni, recikirani iz napuštenih kuća u Detroitu. Mnoge od njih bile su raj za dilere i narkomane, prepune negativne energije. Ali ti podovi danas su simbol napretka i stabiliziraju kompletno naše susjedstvo.’

Kriza koja je ovaj grad odvela u propast sada nudi neke nove šanse onima koji na krizu gledaju kao na priliku.

Tražimo COOL ideje. Ako imate temu koja bi nekome mogla pomoći. Javite nam, napišite nam mail i mi ćemo napisati priču za vas i potpisati Vas kao autora! Hrvatska treba dobru priču!

More from Claudio Kramaric

Evo čemu služi par dodatnih rupica za vezice na tenisicama (VIDEO)

Imate žuljeve na peti od trčanja, hikinga, hodanja? Odmah bacite...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *