COOL: Film ‘Kauboji’ hrvatski kandidat za Oscara!

Kauboji na filmu1
Kauboji na filmu1

“Ne mogu” – hm! Što to dovraga znači? (češanje po glavi) Ne razumijem. Ma, prionimo mi na posao!

Ljubitelji ‘Kauboja’ miiirrrr-nooo! Film ‘Kauboji’ redatelja i scenarista Tomislava Mršića predstavljat će hrvatsku kinematografiju u selekcijskom procesu za prestižnu američku nagradu Oscar u kategoriji filmova na stranom jeziku, objavilo je Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD), a prenijela HINA.

Posebno nam je drago jer smo prije malo manje od godinu dana, o Kaubojima, među ostalim napisali i ovo:

Mjuzikl, koji je istovremeno i tragedija i komedija bez pretenzija se može mjeriti s najboljima na londonskom West Endu, pa čak i na jednom i jedinom njujorškom Broadwayu. Ustvari iskreno žalim da priča još nije ispričana upravo na tim svjetskim pozornicama. Njihovi gledatelji su nepravedno uskraćeni!

Možda i ne jer kad se priča još malo pročuje, tko zna! Evo što je o svemu rekao redatelj filma [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/10/Tomislav-Mrsic-360×227.jpg#”]Tomislav Mršić[/lightbox]:

‘Znam da izgleda kao znanstvena fantastika ući u nominaciju za Oscara, ali mi volimo znanstvenu fantastiku. Već imamo neke ideje za kampanju za film, ali ništa još konkretno jer smo i mi tek saznali za kandidaturu’, rekao je redatelj filma Tomislav Mršić.

Kauboji predstava teatra EXIT
‘Kauboji’   Foto: Teatar EXIT

U konkurenciji su mu bili “Projekcije” Zrinka Ogreste, “Šegrt Hlapić” Silvija Petranovića, “Hitac”Roberta Orhela, “Šuti” Lukasa Nole, “Simon Čudotvorac” Petra Oreškovića, “Happy Endings” Darka Šuvaka, “Vis-a-Vis” Nevija Marasovića, “Visoka modna napetost” Filipa Šovagovića i “Broj 55″Kristijana Milića.

A sada čitajte zašto treba navijati za Kauboje:

Film ‘Kauboji’ u kinima. Napokon! Kako to dobro zvuči!

More from Claudio Kramaric

Kampanja “1000 NESCAFÉ šalica” agencije Drap izabrana među osam najboljih na MIXX EU Awards!

Još jedan veliki uspjeh agencije koja pažljivo gradi image i...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *