Facebook video ‘ubija’ YouTube

facebook komentiranje
facebook komentiranje

Autoplay funkcija za svaki Facebook video čini čuda (doseg) i brandovi sve više i više svoj video podižu direktno na tu društvenu mrežu koja se tako riješila konkurencije

Ovo je bilo pitanje vremena: Facebook video polako ali sigurno istiskuje YouTube sa svojih stranica.

Kako?

Zahvaljujući autoplay funkciji koju su prihvatili veliki brandovi i poznate osobe (Budweiser, McDonald’s, Beyoncé ), a koji – kako piše adweek.com – radije podižu video sadržaj direktno na Facebook umjesto da objavljuju linkove s YouTubea.

Zašto?

U principu, na to ih je natjerao sam Facebook. Osim što video bolje izgleda možda ste primijetili i to, da objavom FCB videa možete ostvariti daleko veći doseg nego kada objavljujete YT ‘link’. Ovo dokazano i provjereno radi! Za YouTube to znači manje prometa i manje novca od video oglašavanja dok Facebook neupitno i gotovo nezaustavljivo raste.

Kada ste posljednji put u vlastitom feedu pogledali neki YT video? Pogledajte ovogodišnji plan brandova kada je u pitanju video oglašavanje:

Facebook video Vs. YouTube
Facebook video Vs. YouTube   Screenshot: newmediarockstars.com

Razlog za ovakav preokret je ‘Fejsov’ fokus na video sadržaj odnosno uvođenje autoplay funkcije (watch and see) prije malo više od godinu i pol dana. Zahvaljujući toj, ljudskom oku fenomenalno ugodnoj funkciji koja nam tako lijepo servira svaki video uradak, YouTube se našao u priličnim problemima.

Da, i dalje je riječ o najpopularnijoj video stranici ali i njihovo ‘No comment’ na cijeli ovaj slučaj govori dovoljno. Ako ste community manager ili stvarate sadržaj za Facebook smatrajte ovo vrlo korisnom informacijom i recite nam svoj mišljenje: Hoće li Facebook video pregazti YT klipiće?

COOL bonus:

Kako snimiti vlastiti video životopis ili CiVideo u 10 cool savjeta

More from Claudio Kramaric

Kompanija zakupila čitavu duplericu kako bi odgovorila na pismo jedne žene!

Kompanija J. Crew na cool je način dala do znanja...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *