Hashtag #HŽslogan nasmijao Hrvatsku i postao viralan, može li priča poslužiti porastu Twitter korisnika?

hzslogan glavna
hzslogan glavna

Na stranu opća sprdnja s #HŽsloganom, stvarno uživam! Ali ovo je super pozitivna prilika za umivanje imidža državne kompanije uz uvjet da ekipa u 16 sati nije isključila računala i otišla doma

Državne tvrtke uglavnom ne spominjemo po dobrome. Vicu u kojem se na pitanje: Znate li kako funkcionira državna tvrtka? Odgovara: Do 9 im je prerano, do 11 su pauze, a sve nakon 13 sati je sutra – više se nitko i ne smije. Sve do danas!

Urnebesni hashtag #hžslogan izazvao je pravu pomutnju na Twitteru i ostalim društvenim mrežama i postao viralan. Nisam siguran, ali mogao bih se kladiti da je HŽ nekim čudom zaslužan za prvi pravi državni viralni hit. Evo što se dogodilo:

Priča se zakotrljala (da se poslužimo žargonom željeznica) kada je HŽ odnosno putnički prijevoz pozvao studente da osmisle kreativni slogan vezan uz željeznički promet koji će biti korišten u promotivne svrhe.

Za kratak, jasan i lako pamtljiv slogan vezan uz vlakove i željeznicu ponudili su i nagradu. Studenti su svoje ideje trebali javiti na mail ali nitko nije računao na će se na Twitteru pojaviti hashtag #Hžslogan koji je uglavnom poslužio za sprdanje sa željeznicama.

Evo kako je to izgledalo:

#HZslogan
#HZslogan   Foto: Screenshot

Pa dalje, a da ne ‘skidamo’ screenshotove, odlučili smo prepisati neke od najpopularnijih u trenutku nastanka teksta:

• Čemu žurba? #HŽslogan

• Jer sporije ne može. #HŽslogan

• Connecting people – eventually. #HŽslogan

• Krenite vlakom, dođite autobusom 2u1. #HŽslogan

• Jer sporije ne može. #HŽslogan

• Trošimo javne novce sa stilom! #HŽslogan

• Busevi su zakon.#HŽslogan

• Mi smo Vaša ispričnica. #HŽslogan

Ili ovako:

hzhashtag2
#HZslogan Foto: Screenshot

Dio ekipe iz ‘konkurencije’ sjajno se dosjetio i ‘ukravši’ HŽslogan hashtag poentirao ovako:

zracna luka zadar hzslogan
Zračna luka Zadar #HZslogan   Foto: Screenshot

I tako dalje i tako dalje.

Zapravo što zaključujemo iz ovoga? Jedva čekamo odgovor! Treba li reći kako se ovakve stvari u nas događaju vrlo rijetko ili nikada, a pogotovo kada govorimo o Twitteru. CoolKlub iskreno navija da HŽ iskoristi ovu pozitivnu priliku i sve okrene u svoju korist i, možda, uskoro govorimo o case study by HŽ!

Svi sastojci su tu: državna tvrtka ‘u žiži’ ni kriva ni dužna, društvene mreže i gotovo svi mediji koji sve to objavljuju, a sve u jeku ukidanja linija, štrajkova… Svaka kompanija na svijetu ovo bi uzela vlo ozbiljno. Zapravo, kladimo se da kreativni odjeli u nekim agencijama već znaju što bi učinili. Nadamo se da to znaju i u HŽ-u i da nisu, kako bismo svi odmah pomislili, ugasili svoja računala u 16 sati i otišli kućama (pogledajte vic na početku posta).

Vezana tema:

Kompanija zakupila čitavu duplericu kako bi odgovorila na pismo jedne žene!

More from Claudio Kramaric

Kampanja “1000 NESCAFÉ šalica” agencije Drap izabrana među osam najboljih na MIXX EU Awards!

Još jedan veliki uspjeh agencije koja pažljivo gradi image i...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *