Prva Beamvertising kampanja u Hrvatskoj!

enter radio beamvertising
enter radio beamvertising

Što se dogodi kada pročelja zgrada pretvoriš u filmsko platno? Odgovora je više ali u jedno ne sumnjamo, ekipa iz Unex Grupe koja je odradila kampanju, rasplesala je dobar dio grada!

Sučelja zgrada postala su kino platna u najnovijoj cjelovitoj komunikacijskoj i kreativnoj launch kampanji koju je u potpunosti realizirala Unex Grupa. Lansiranje prvog domaćeg current hit radija (CHR) Enter zapravo nije moglo drugačije proći nego beamvertisingom, u nas potpuno novom načinu oglašavanja.

Animirane projekcije prikazivane su na pročeljima zagrebačkih zgrada iz automobila u vožnji, a korišteni su atraktivni vizuali poznatih DJ-a Aviciia, Guette i Rudimentala čije pjesme ionako možete čuti u programu radija čija su publika mladi. Dodatnu pažnju na ulicama Zagreba izazvala je glasna glazba i audio city lighti koji su programirani da naizmjenično puštaju i MP3 i live stream radija.

Ovu guerilla kampanju odradila je agencija za tržišne komunikacije Unex Grupa:

Enter je urbani radio koji svira samo hitove i kao takav je usmjeren na mlađu populaciju od 15 do 29 godina. Guerillom koja je po prvi puta realizirana u Hrvatskoj, htjeli smo stvoriti nešto novo, još neviđeno, kao što je to uostalom i sam Enter Zagreb, te postići prepoznatljivu kampanju o kojoj će se pričati. Nije bilo lako pronaći partnere koji bi tu našu ideju podržali i ostvarili jer je ovo zbilja bio pionirski pothvat i nismo mogli sakriti uzbuđenje radeći na njemu od samih početaka“, naglasio je Krunoslav Serdar, kreativni direktor kampanje.

Kampanja je zastupljena i kroz digitalne medije te klasične komunikacijske kanale kao što su city light, billboard, megaboard te indoor oglašavanje. Partner Unex Grupi u realizaciji ovog inovativnog projekta je PROteam.

Vezane teme:

Nivea Brazil: Najpametniji print oglas (ikad)

U magazinu Wired možete mijenjati boju Moto X oglasa

More from Claudio Kramaric

Zagreb na 9. mjestu na NomadList.io, popisu najboljih gradova za rad na daljinu

Listu sastavljaju digitalni nomadi, ekipa koja putuje svijetom i radi...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *