Lista želja: Napravite je danas i neće vam biti žao

lista želja naslovna
lista želja naslovna

Najpoznatija lista želja (Bucket list) je ona istraživača Johna Goddarda, originalnog Indiana Johnesa, koji je ispunio 109 od 127 životnih želja! Lista želja je popis od barem 100 osobnih ciljeva koje želimo ostvariti

Tako je jednostavno razdvojiti bitno od nebitnog kada vam život [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/06/bolesnicki-krevet.jpg #”]visi o koncu[/lightbox]. Sve dobije neku posve drugu dimenziju. Ne želimo žaliti ni za čim. I često tek tada shvaćamo prave vrijednosti i koliko malo vremena zapravo imamo. Tada lako i brzo odlučimo živjeti život na svoj cool način.

Ali, odbrojani dani?!?  Kad su vam odbrojeni dani… Oprostite što ćemo probušiti ovaj balončić: Kada vam NISU odbrojani dani?

Od kad smo [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/06/rodjeni.jpg#”]se rodili[/lightbox], počelo je odbrojavanje i ono nikad neće stati. Svaki je dan poklon! I zato ga kao takvog poštujte, volite i veselite mu se. Pa onda, ako žarko želite, skočite padobranom, naučite roniti, krenite na fakultet, poljubite nekog na prvom sudaru, ispričajte se mami, grlite svoju djecu svaki dan!

Ali prvo, obavezno, već danas, sastavite svoju listu želja ili Bucket Listu.

Što je to? Naziv dolazi od termina ‘kicked in the bucket’, što bi u slobodnom prijevodu značilo: otegnuti papke. Lista koja prethodi tom (nezgodnom) događaju jest bucket lista.

Najpoznatija lista koja je inspirirala mnoge jest ona Johna Goddarda, svjetski poznatog [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/06/john-goddard.jpg#”] istraživača[/lightbox] i, moglo bi se reći, ‘pravog“ Indiana Jonesa. On je 1939. sa samo 15 godina, napisao svoju Life listu. Na popisu od 127 ciljeva do smrti je uspio prekrižiti njih čak 109. Kakav je to život bio! Pogledajte [button link=”http://www.johngoddard.info/life_list.htm#” size=”small” target=”self”]Life listu Johna Goddarda[/button] i shvatit ćete o čemu pričamo.

• Lista želja nudi poticaj da krenemo i fokusiramo se na ono što nas čini posebno sretnima

• Lista želja je popis od barem 100 osobnih ciljeva koje želimo ostvariti

Neka vas potakne i činjenica da čak postoje istraživanja koja kažu da kada napišete svoje ciljeve, veća je vjerojatnost da će se isti i ostvariti. Posvetite si nekoliko sati i napišite ju. Vjerujte, djeluje terapeutski. Trebate samo papir i olovku. Što ćete napisati je na vama, neka vas ponese. Evo nekih prijedloga za cool početak:

Naučiti švedski, plesati na kiši, proputovati svijet, napisati blog, pjevati karaoke, pomusti kravu, voziti helikopter, pretrčati maraton, brijati u Las Vegasu, jedriti nepoznatim morima, dočekati zoru na Hvaru, pročitati 1001 knjigu…

Svakako ne zaboravite ‘male’ stvari kao:

Zasaditi vlastiti vrt, provesti noć u šatoru, doručkovati šampanjac i jagode ili voditi ljubav cijelu noć…

Ono što životu daje čar je kad listu počnete križati! To je uzbudljivo kao kad vinari nakon sadnje, branja, miješanja i mirisanja vina, konačno na nepcu osjete njegov okus, aromu i punoću… To je to. To je COOL!

[lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/06/i-to-smo-2.jpg#”]Križati[/lightbox] Bucket listu, živjeti punim plućima, dati maksimum od sebe, biti radostan i zahvalan svaki dan, bez žaljenja.

Dok ne objavimo listu želja Cool Kluba, slobodno si dajte oduška i u komentarima napišite svoju. Vjerujte jako je zabavno!

P.S..: Pogledajte i [button link=”http://www.imdb.com/title/tt0825232/#” size=”small” target=”self”]cool film Bucket list[/button] s Morganom Freemanom i Jackom Nicholsonom. Likovima iz filma trebala je duboka starost i bolest. Nemojte to dopustiti!

More from Claudio Kramaric

NOVI SKOK S RUBA SVEMIRA: Srušen rekord Felixa Baumgartnera

Alan Eustace projekt je planirao tri godine skupa s grupom...
Saznaj više