Masovno trolanje računa Al-Q’aide zbog savjeta o ‘PR aktivnostima’

Trolanje Al-Qaede na Twitteru

Ljepota Twittera je u tome što na party možeš upasti neočekivano, ako se svidiš dobiješ nove pratitelje, no što ako predstavljaš terorističku skupinu?


Ne bavimo se vojnim i političkim pitanjima osim kada je riječ o uistinu zabavnom štivu pa svakako moramo spomenuti prošlotjedni događaj u kojem su se našli neoprezni aktivist Al-Q’aide i ekipica s Twittera.

Sve je počelo porukom u kojoj [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/ahmed-terrorist-funny.jpg#”]član AlQ‘aide[/lightbox] svojim pratiteljima šalje poruku u kojoj traži ni manje ni više nego: ‘Pomoć i prijedloge oko PR-a’.

Jasna stvar, malo bi ljudi za to saznalo da tweet prethodno nije zapeo za oko lingvistu koji je navedeni hashtag preveo ovako: [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/Al1.jpg#”]”#Suggestions_to_Develop_Jihadist_Media”[/lightbox].

J.M. Berger (@intelwire), stručnjak za protuterorističko djelovanje i autor knjige Jihad Joe: Americans Who Go To War In The Name Of Jihad,” zatražio je dodatne potvrde prijevoda i tulum na Tweeteru mogao je početi:

— J.M. Berger (@intelwire):

Bok svima, Al-Q’aida korisiti ovaj hashtag kako bi prikupila ideje za svoj PR #اقتراحك_لتطوير_اﻹعلام_الجهادي – paaaa, trebali bi im poslati nešto.

I tu je krenulo. Iako smo na Twitteru pratili doslovce desetke i stotine odgovora ovo je tek djelić. Našlo se tu uistinu svega i svačega, a mi namjerno ne prevodimo samo da dobijete potpunu sliku trolanja:

— Rob Hintz (@Rob_Hintz:

On a scale of 1 to al-Qaeda, how explosive is your love for me? #اقتراحك_لتطوير_اﻹعلام_الجهادي

— Mark Jaquith (@markjaquith):

Apparently everyone is, erm, *blowing up* this militant Jihadi Twitter hashtag: #اقتراحك_لتطوير_الإعلام_الجهادي

— Beau Scheier (@BeauScheier)

Have you considered creating a boy band? #اقتراحك_لتطوير_الإعلام_الجهادي

— J.M. Berger (@intelwire)

New jihadi training video: Out with the monkey bars, in with hot yoga #اقتراحك_لتطوير_اﻹعلام_الجهادي

Prijedlozi su zagušili hashtag pa se javio povrijeđeni i to ovaj puta s proširenim hashtagom. Kao i sve poruke namjerno ga ne prevodimo kako bi dobili širu sliku:

“#Suggestions_to_Develop_Jihadist_Media The American Infidels take part in the hashtag” #اقتراحك_لتطوير_الإعلام_الجهادي العلوج الامريكية تشارك في الهاشتاق :(   — اااه يا قلبي (@gdslooptadhi)

Nevjernici su mu oteli hashtag… Kako vidite, na kraju je dodao i tužni smajlić. Do kraja dana račun je suspendiran pa je savjete morao tražiti na drugi način. Mi predlažemo da pogledate briljatnog komičara Jeffa Dunhama i pogledate klipić Ahmed the Dead Terrorist.

http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go

 

Najbolje od svega, dragi naši cooleri, hashtag još radi! Kliknite na njega bilo gdje u našem tekstu i, ako želite, dajte svoj PR prijedlog pravoj terorističkoj mreži. Mi smo predložili [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/Al2.jpg#”]pohađanje satova plesa…[/lightbox]

 

 

More from Claudio Kramaric

Koliko bi netko mogao preživjeti bez hrane uz uvjet da ima dovoljno vode?

Kad si gladan nisi svoj, evo na koje sam pitanje...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *