MEN, MEN, menly men… Kako do UBOJITOG BRKA #Movember

movember 2014
movember 2014

Nije bitno što drugi misle, ispravite se i ponosno pokažite taj brk (ako ga imate)

Vele da prosječni muškarac na brijanje utroši 3350 sati. Statistika ne laže i zato, ako ste se kojim slučajem pripremali i prošli sve one faze od neugode, peckanja, začuđenih pogleda u tramvaju (jesi li to ti?!?) i ‘uzgojili’ ukras iznad gornje usne na kojem bi vam pozavidio i [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/11/burt-smokey.jpg#”]legendarni Burt[/lightbox], to je to, tu ste!

SVE O POKRETU MOVEMBER: Što je muškarac bez brkova?

Dobrodošli u Movember. Sad, vjerojatno, razmatrate opcije i smjer u kojem bi trebalo krenuti. Kako i čime obrijati to čudo ispod nosa?

E pa, zato smo mi tu. Pitali smo našeg susjeda Brku za nekoliko savjeta kako se obrijati, a ne izgledati kao da ste netom pali pod kosilicu. Baš u skladu s CoolKlub preporukama u poslu ili životu, nigdje ne valja ići bez određenog alata i zato:

Step by step Moveber brk: Što vam treba?

♠ [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/10/Cetka-za-brijanje.jpg#”]Četkica[/lightbox] za brijanje (bilo bi dobro da je vaša)

♠ Oštra britva, ne želite [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/10/shaving-fail-e1414749317737.jpg#”]ovo[/lightbox]

Balzam poslije brijanja

♠ Kolonjska vodica

♠ Krema za brijanje ili sapun, nemojte se iznenaditi ali CoolKlub preporuča ovu pjenu ili ovaj sapun za brijanje (koji nas nikada nije iznevjerio).

♠ Češalj za brkove.

Nadalje, nikada nije dobro odgađati i zato:

Step by step Moveber brk: Kako početi?

♠ Višak (nadajmo se da ga ima) uklonite škarama ili, ako ste baš sretnik i ne oskudijevate u ničemu  – električnim trimerom.

♠ Kako bi profesionalno odradili posao trebali bi znati da je najbolje vrijeme za mov brijanje odmah po izlasku iz vruće kade (da, trebali bi se i [lightbox link=”vruca kada#”]okupati[/lightbox]) jer je koža tada najmekanija.

♠ Masirajte se… Mislimo na lice! Neka traje barem dvije minute točno tamo gdje kanite brijati.

♠ Četkicu u ruke i krenite s nanošenjem kreme za brijanje. Četkica je cool iz razloga jer dodatno stimulira kožu, podiže dlačice i ravnomjerno nanosi pjenu.

♠ Masirajte još malo

Po svojoj prilici spremni ste.

Step by step Moveber brk: Brijanjeeee!

Bez obzira kakav alat imali. Budite 100% sigurni da je oštar. Ako ste ziheraš, onda je u vašoj ruci [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/10/Gilette-mach-3.jpg#”]Gillette Mach 3[/lightbox] u rukama, dok iskusni već barataju britvom.

U oba slučaja neka britvice stvarno budu oštre jer ovo je svečani trenutak na koji ste čekali od nekoliko dana do nekoliko mjeseci. Oštar kažemo jer u pitanju je gustiš kojeg se ne bi posramila ni [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/10/Frida_Kahlo_self_portrait.jpg#”]Frida Kahlo[/lightbox].

Kako bi spriječili nadraženost, crvenilo i ponovni urast dlake, brijte u smjeru u kojem dlaka raste. Topao ručnik pomoći će vam u smislu da će otvoriti pore i svakako ga imajte pri ruci kako bi spriječili upale i crvenila.

Po završetku isperite lice toplom vodom.

Step by step Moveber brk: Poslije bitke – njega!

Brijanje nikad ne smije proći bez provjere. Pregledajte lice i uklonite i najmanju pojavu izdajničkih tragova. Potom nanesite kolonjsku vodicu kako bi zatvorili pore i na kraju hidratizirajte John Masters Organics kremom poslije brijanja.

A sad pogledajte najbolji #brkoples ikad:

 

Vezane teme:

ZZ TOP – preko 40 godina uspješnog nebrijanja!

More from Claudio Kramaric

Microsoftov najblesaviji pokušaj ismijavanja Applea ikad

U videu se pojavljuje i pokojni Steve Jobs, ali i...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *