Od 18. ožujka oglašivači iz Hrvatske mogu postaviti oglase na YouTubeu

YouTube oglasavanje Hrvatska
YouTube oglasavanje Hrvatska

U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61 posto populacije, a kod mlađih korisnika se penje na nevjerojatnih 93 posto u dobi između 20 i 24 godine

YouTube je najavio dostupnost oglašavanja u Hrvatskoj, čime se tvrtkama omogućava promoviranje brenda, proizvoda i usluga, kao i dobivanje povratnih informacija od korisnika putem ove video platforme, objavio je portal ICT Business.

Urednik portala Dražen tomić razgovarao je s direktorom Google za regiju Adriatics, Joškom Mrndžom. Evo detalja oko početka oglašavanja na Youtubeu u Hrvatskoj:

YouTube donosi brojne mogućnosti velikom broju oglašivača, omogućujući im povezivanje s lokalnom i međunarodnom publikom na nov i drugačiji način.

Oglašivači iz Hrvatske mogu postaviti oglase na YouTubeu od 18. ožujka 2014. godine

„Oglašivači žele biti tamo gdje su njihovi potencijalni korisnici. S milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i „lajkaju“ video sadržaj na ovoj video platformi. U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61 posto populacije. Svakodnevno korištenje YouTube popularno je kod mlađih korisnika te se penje na nevjerojatnih 93 posto korisnika u dobi između 20 i 24 godine. U Hrvatskoj se YouTube najviše koristi za slušanje glazbe“, ističe direktor tvrtke Google za regiju Adriatics, Joško Mrndže.

S milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i „lajkaju“ video sadržaj

Prema njegovim riječima YouTube je važan i za donošenje odluka o kupnji budući da ga 60 posto korisnika smatra dobrim izvorom informacija o proizvodu koji planiraju kupiti.

S našim novim inovativnim rješenjem Trueview formats s kojim oglašivači plaćaju samo ukoliko je korisnik „aktivno“ pregledao video materijal, YouTube je uistinu efikasna platforma za provođenje kampanja kojima se promovira brend, proizvod i usluga kao i kampanja za dobivanje povratnih informacija od korisnika, zaključuje Mrndže.

Oglašivači se mogu povezati s publikom koja gleda profesionalne i visoko kvalitetne sadržaje putem Trueview In-stream i In-display ads platforme, a koji se prikazuju prije, za vrijeme i usporedno s video sadržajem koji korisnici pregledavaju.

Tekst je s dopuštenjem urednika i autora  u cijelosti prenijet s portala ICT Business.info
More from CoolKlub

Najbolje reklame na Super Bowlu koje uopće nisu bile tamo!

Tko je postigao reklamni touchdown sa jednom stotinom (ili i...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *