Ovo je najveći billboard na svijetu (Times Square, NY) i pogodite tko ga je zakupio za doček

najveći bilboard reklama na svijetu new york times square
najveći bilboard reklama na svijetu new york times square

Najveća, najnaprednija, najskuplja, na jednom od najprometnijih i najfotografiranijih mjesta na svijetu, ova svjetleća reklama trebala bi vratiti povjerenje oglašivača u ovaj tip marketinga

U SF romanu ‘Fahrenheit 451‘ iz 1953., autor Ray Bradbury piše o ‘glomaznim, megalomanskim reklamama’ postavljenima uz autoceste, ‘dugačkim ponegdje i preko 60 metara kako bi ih vozači budućnosti stigli zamijetiti obzirom na brzinu kojom se kreću’.

Pješaci na Times Squareu u New Yorku ne kreću se ni približnom brzinama o kojima piše Bradbury (više je to pužev korak), ali to uopće nije zasmetalo korporaciji Vornado da proteklih dana na tom mjestu postavi najveću svjetleću reklamu na svijetu.

 

DOBRO JE ZNATI: IBM predstavio cool kampanju za ‘Pametne gradove’

 

Naime, najveći billboard prostire se kroz osam katova zgrade/nebodera u kojemu se nalazi Marriott Marquis hotel na Broadwayu, a dugačak je kao nogometno igralište. Ukupno 2322 četvorna metra najmodernije LED tehnologije (Mitsubishi Electric Diamond Vision AVL-ODT10) zbog koje sve druge reklame na Times Squareu izgledaju kao značke.

Na mjestu na kojemu je dugo godina bila istaknuta reklama [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/11/nycmq_phototour68.jpg#”]tvrtke Kodak[/lightbox], sada u najvećoj rezoluciji svijetli 24 milijuna LED lampica (svaka se sastoji od crvenog, plavog i zelenog svjetla), a tu je i mnoštvo kamera koje će omogučiti interaktvinost s prolaznicima.

Nešto nam govori da veličina nije i jedini adut ovog gorostasa i da se prave tehnološke novotarije čuvaju za buduće zakupce. Isto tako, gorostas s Times Squarea marektingašima bi trebao dokazati da giješe kada sve češće zanemaruju ovaj tip oglašavanja.

Prvi bi ih u to trebao uvjeriti Google koji je i prvi zakupac skupog prostora kojeg će, solidarno, dijeliti su neprofitnim udrugama.

Pitate se za vidljivost? Svakoga dana kroz ‘bow tie’ Times Squarea prolazi otprilike 300.000 ljudi i prilikom prvih testiranja billboarda mnogi od njih bili su u takvom šoku da minutama nisu skidali pogled s reklame niti progovorili. Melem za marketingaške uši!

Vezane teme:

Kako je WestJet  za Božić iznenadio svoje putnike (VIDEO)

Božićna reklama za Tifanny&Co. je sve što ‘kamen’ nije – topla i meka

 

More from @B_arrow

Kako je nastao KEEP CALM… slogan?

Nekada dobrim stvarima treba jako dugo vremena da isplivaju na...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *