Što smo naučili godinu dana nakon Psyevog spota?

Gangnam style

Možda završimo na čašici razgovora u devetom krugu ali ne bi bilo  COOL prešutiti kako su izvođači Južne Koreje pokorili svijet


15. srpnja, PSY-ev legendarni video “Gangnam Style” navršio je točno godinu dana od službene promocije. U samo 365 dana postao je najgledaniji video svih vremena na YouTubeu i prvi koji je prešao magičnu brojku od milijardu gledanja. Trenutno je na 1,7 milijardi te i dalje raste.

[button link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/Gangnam-Style-osnovni-koraci.jpg#” size=”small” target=”self”]Cool Klub vas uči Konjski ples! [/button]

Ovaj fenomen nadrastao je PSY-evu glazbu. Prema službenim podacima koje je objavio YouTube sukladno Psyevom rastu rasla je i gledanost ostalih Korejskih izvođača s dvije na sedam(!) milijardi gledanja (nikad, ali baš nikad nismo mislili da ćemo na ovaj način pisati o glazbenicima iz Koreje op.a.).

Psyev nastavak odnosno spot Gentleman sada je na nekih pola milijarde gledanja. Naime, radi se o K-popu glazbenom žanru koji se sastoji od elektro pop-a, hip hop-a, pop-a, rock-a i R&B-a iz Južne Koreje.

Osim glazbe K-Pop predstavlja i kulturološki fenomen(?!) jer su [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/07/kpop.jpg#”]modu i stil[/lightbox] korejskih grupa i pjevača prigrlili mladi u svim dijelovima svijeta (ima da gorimo na lomači… op.a.)

Pa što se to s potpisom Made in South Korea gleda na najpoznatijom servisu za razmjenu video sadržaja? Uzmite spritz, skuhajte kavu i zovite 112 jer slijedi:  Top lista 10 spotova iz Južne Koreje. Amen.

 

 

Vezane teme:

Lažni PSY zavarao sve u Cannesu

 

More from Claudio Kramaric

Dvije uspješne poduzetničke priče. Što bi rekli da vam netko pokloni bojanku za odrasle?

Dvije različite priče govore nam da kriza zapravo može biti dobra jer...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *