Thats the way we like IT: Nova Salomon S-LAB kolekcija

sALOMON s-lAB OPREMA PROLJEĆE 2015

Za ovo proljeće Salomon je redizajnirao natjecateljske trail tenisice S-LAB SENSE 4 ULTRA koje su posebno prilagođene najboljim trkačima na svijetu (čitaj: nosi ih Kilian Jornet)

Kada sam prije tri godine počeo trčati, mislim da sam o tome već i pisao, nije mi bilo bitno kakve tenisice ili majicu nosim. Trčao sam relativno kratko i jedino što sam mjerio bila je dužina trening staze. Svaki dan novi trening i barem pola kilometra više…

Danas,  priznajem da ili me posve usisao konzumerizam ili treniram toliko dobro (revno) da itekako mogu prepoznati razliku između dobrog ili lošeg treninga i da iskustva loših treninga želim smanjiti na najmanju moguću mjeru. U mojem slučaju, razlika je u načinu prehrane toga dana (doručka pogotovo) i kako se osjećam u opremi koju nosim. Također, dobar trening u mojoj je glavi usko vezan s nabavkom nove i što je moguće kvalitetnije opreme (blesavo, ali tko prizna pola mu se prašta!).

SAZNAJTE KAKO JE POČELO: Idemo trčati Zagrebački polumaraton i ovo je naš plan!

 

Tenisice na primjer. Počeo sam skromno. Zapravo tako skromno da sam svoj prvi polumaraton mislio pretrčati u zbiljam iznošenim nikeicama. Fala bogu pa me Barbara odgovorila od tog poduhvata. Danas imam četiri para. Ali vuijek treniram u istima. Proljeće, ljeto i dio jeseni u Salomon X scream, a upravo se spremam na detaljan opis vrlo sličnog zimskog modela za trčanje.

S-LAB je kao Lexus

Četvrti par više je kao rezerva. Imam i još jedne ali trčanje u njima mi je nezamislivo poslije X-a… NO! Da se vratim na našu temu i promociju Salomonove linije opreme za trčanje 2015.

S-LAB sense 4 ultra
S-LAB sense 4 ultra Foto: Salomon

Prije nekoliko tjedana pisali smo o nevjerojatnoj inspirativnoj priči o [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/02/Kilian-Jornet1.jpg#”]Kilianu Jornetu[/lightbox], ultramaratoncu koji planira trčati Everest unutar 24 sata. Dok ga gledaš jednostavno je nemoguće ne primijetiti kako s lakoćom izvlači maksimum i kilometre posprema u džep. Jedan od razloga je i posao koji za njega obavlja salomonova radionica specijalizirana za natjecateljsku liniju: S-LAB.

U čemu trči i trenira Kilian? Pa recimo da je S-LAB najbolje što se trenutno na trčanju nositi može. Uz Kiliana, ova oprema nastaje i na zapažanjima jedne od najboljih gorskih trkačica na svijetu [lightbox link=”#”]Anne Frost[/lightbox]. 

U S-LAB kolekciji nalaze se različite natjecateljske tenisice za trčanje, podijeljene prema terenu po kojem trčimo (vidi inof dolje): od uređenih staza do najopasnijih dijelova netaknute prirode. Za ovo proljeće Salomon je redizajnirao natjecateljske trail tenisice S-LAB SENSE 4 ULTRA.

Posebno oblikovan unutarnji dio tenisice, nazvan ENDOFIT s glatkom i mekom bešavnom mrežicom savršeno obuhvaća stopalo i garantira precizno prepoznavanje podloge. S-LAB SENSE uz prijanjanje nudi i zaštitu uz poseban Profeel sloj koji štiti stopalo od oštrih stijena na zahtjevnim terenima, a istovemeno je izrazito fleksibilan.

Četvrta generacija S-LAB SENSE ima još bolji obuhvat, izdržljivost i zaštitu. Savršena kombinacija prianjanja i izdržljivosti daje sigurnost na svim terenima, pri svim brzinama.

Salomon S-LAB tenisice za sve podloge
Salomon S-LAB tenisice za sve podloge

Uz S-LAB trkačku obuću, Salomon je razvio i  S-LAB kolekciju kompresivne odjeće za trčanje. Uz klasičnu, sada postoji i kompresivna odjeća, koja stabilizira mišiće i povećava protok kisika u krvi. Radi se o najnovijim tehnologijama u razvoju tehničke odjeće, koja najboljim trkačima omogućava slobodu kretanja, minimalnu težinu i efikasnu zaštitu.

Ove osobine omogućavaju lakše i duže trčanje i brži oporavak. Salomonova linija kompresivne odjeće EXO garantira nesmetano kretanje i udobnost i na najdužim trkama, a istovremeno optimalno pristajanje za trčanje u svim vremenskim uvjetima.

L37162300_S-LAB_ADV_SKIN3_5SET_aluminium_black_Unisex_lo_144014

Za trkače, koji idu na zahtjevne, duže avanture, Salomon ima S-LAB hidracijsku naprtnjaču ADV SKIN 3 SET (12 ili 5 litara), koja nije samo naprtnjača, već savršen homogeni sustav.  Radi se o prvoj naprtnjači za trčanje koja se doslovno lijepi uz tijelo i garantira savršenu udobnost za vrijeme trčanja.

Ova svestrana naprtnjača omogućava lakše prelaženje velikih udaljenosti, a istovremeno je idealna za sve koji se često bave raznim sportskim aktivnostima u prirodi. Naprtnjača je u osnovi minimalistička, a pri upotrebi ostaje osjećaj da nosimo samo još jednu majicu.

 

Vezane teme:

Stvari za trčanje koje vam jednostavno trebaju

Moji savjeti za trčanje ljeti (nakon teške škole na Medvednici)

More from Claudio Kramaric

Man of Steel najtraženiji trailer godine

Pogledajte najnoviji trailer novog filma o Supermanu. Prikazan je točno...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *