Višak vremena: Koliko vam treba da se odlučite za bilo što

vrijeme i višak vremena
vrijeme i višak vremena

Koliko mi je samo vremena trebalo da se odlučim za temu prvog posta! Koliko mi je samo vremena trebalo da se odlučim za bilo što


Jeste li primjetili da ponekad što više vremena imate za određeni zadatak ili posao, da ste sve više i više skloni minucioznim promjenama koje bi trebale rezultirati ‘perfektnim rezultatom’ no, umjesto toga one Vas na kraju dovedu do ludila?

Bez obzira o čemu je riječ, višak vremena stvara osjećaj da ćete nešto postići bolje ako implementirate što više ideja. To se ukratko zove paraliza od (pretjerane) analize. Do pretjerane analize dovodi višak vremena.

Višak vremena (iako ga ponekad zazivamo) mnogima je učinio više lošeg nego dobrog. Na poslu (spletke), a u vezi da i ne govorimo. Više nego ikada prije paraliza o kojoj govorimo može biti neprijatelj u vlastitim redovima kojeg se valja riješiti. No, kako? Iako se o tome stručnjaci nisu dogovorili ‘dobro’ i ‘najbolje’, nisu neprijatelji. Gustave Flaubert je jednom napisao: “Budite prosječni u životu kako bi na poslu postali iznimni i originalni“.

Shvaćate igru riječi? I to je to. Činjenica da je trava zelenija kod susjeda uvijek će nas kopkati ali ako živimo i djelujemo da svakoga dana činimo najbolje što možemo sumnja u sebe (i travnjak) će iščeznuti u trenu.

Ukoliko vjerujemo da uistinu možemo postići nemoguće ali se tome ne prepuštamo stihijski već postanemo neprijatelji prosječnom i svakodnevnom od trenutka kada se probudimo zaboravite na paralizu.

“Good, better, best, never let it rest, ‘Till your good is better, and your better’s best”, Tim Duncan, centar Spursa i vlasnik četiri NBA prstena.

Vezane teme:

Kako unaprijediti pamćenje – najbolje tehnike

Koliko je nekad važno misliti unaprijed?

More from Claudio Kramaric

Manje poznato: U kojim se gradovima najviše spava?

U Melbournu spavaju najduže, u New Yorku nedovoljno, a najkasnije...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *