WOW: Ovo je nova pozornica u Papayi i otvara se ovaj vikend!

papaya stage 2

Ne, nije montaža. Ovo ustinu jest spomenik DJ kulturi. I da ne drvimo previše, Papaya je jedno od najcool mjesta na Mediteranu i kladimo se da će ovoga ljeta selfiji s ovog mjesta postati hit

Nema puno cool mjesta na Mediteranu koji se mogu pohvaliti takvim renomeom poput Papaye. Službeno proglašen 23. najboljim klubom svijeta u 2014., novaljski klub pokazuje kako se ‘piči’ u ovim vremenima. Dokaz je i najnoviji redizajn koji oduzima dah.

Na pozornici vrijednoj ‘više milijuna’ radilo se preko godinu dana. Desetak arhitekata i dizajnera, stručnjaci za zvuk i druge efekte… Lista je prilično dugačka i kao da je riječ o odjavnoj špici nekog hollywoodskog SF-a, a ne o pozornici koja svoje premijerno otvorenje priprema za ovaj vikend uz nastup Freemasonsa na legendarnom after beach partyju u subotu 21. lipnja od 16 sati.

Ovoga vikenda klub Papaya će u punom pogonu demonstrirati monstruoznu snagu nove pozornice uz specijalne svjetlosne efekte i vatromet, usmjerenog (i potpuno kontroliranog zvuka) ali i bogatstvo led zidova, CO2 topova te preko 300 rasvjetnih tijela. Dovoljno? Uopće ne sumnjamo da će selfiji upravo s ovog mjesta postati ljetni hit.

Razgovarali smo i sa Lovrom Skoblarom iz arhitektonskog ureda Projekt MOD:

 Arhitektonski izričaji suvremenog dizajna, velikog mjerila sa polivalentnim sadržajima oduvijek su bili od posebne važnosti kao elementi određenja identiteta mjesta. Vođena tim smjernicima pozornica je projektirana kao konstrukcija školjkastog izgleda koja u isto vrijeme simbolizira spomenik biseru u obliku otvorene školjke ali i nadaleko poznate izlaske sunca iza Velebita po kojima je Papaya postala poznata u čitavom svijetu, rekao je Skoblar.

Arhitekt Zlatko Ovanin, iz istog ureda inače zaslužan za oblikovanje dodao je:

Atraktivna lokacija dobija jednu arhitektonsku gestu čiji dizajn i mjerilo postaju nositelji vizualnog identiteta okoliša dok u dijalogu sa okolinom nastaje prostor s jasno definiranim specifičnim karakterom koji podiže razinu privlačnosti i životnosti.

Pioniri festivalskog turizma u Hrvatskoj, već dvanaestu godinu investiraju desetke milijune kuna u kulturno-glazbeni turizam koji je samo u zadnjih par godina Hrvatsku pretvorio u pravu hit festivalsku destinaciju za mlade. Tako danas na plaži Zrće imamo preko dvadeset internacionalno poznatih festivala kao što su Hideout, Sonus, New Yorker Fresh Island, Barrakud, Dj Mag, HTC Day & Night, Electro Beach i dr. Papayi treba prepisati zasluge na popularizaciji Hrvatske kao festivalske destinacije čemu svjedoči dolazak festivalskih giganata poput Ultra Europe, Outlook, Dimension, Uknown i dr.

Papayina pozornica je svojevrsni landmark novog modernog turizma, turizma kojem je bitan sadržaj, dizajn, program, izgled i ponuda. COOL, zar ne?

More from CoolKlub

Pogledajte kako se Akademija oprostila od Robina Williamsa

Duh iz boce je sobodan. Nema generacije koja po dobrome...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *