Znate li koliko je iPhonea prodao Apple tijekom Božića?

Prodaja IpHone u 2014.
Prodaja IpHone u 2014.

Filmske ili knjiške priče o ‘negdjezemljama’ u kojima svi žive u istim uvjetima, nose istu odjeću, jedu istu hranu i voze se istim prometalima oduvijek su me sablažnjavale. Ono, svi isti. I, kao, sve divno i krasno. Moš mislit, srećom pa je tako nešto teško zamislivo.

Ali tamo gdje gdje svi nose iPhone… Naime, u posljednjem kvartalu prošle godine Apple je prodao 69,3 MILIJUNA iPhonea. Još u listopadu pisalo se o 59 milijuna i to su bile vrlo hrabre brojke(!)

Prema izvješću UBS-a, dobar dio od spomenutih 69,3 milijuna primjeraka iPhonea (što je četiri milijuna više nego je pisalo u službenim izvješćima s Wall Streeta) prodano je u Kini.

“Kina je povećala svoje isporuke za 13 posto u odnosu na prošlu godinu i tu je razlog rasta, sada je on na 35%,” rekao je UBS-ov analitičar Steven Milunovich.

Drugim riječima Kina je postala glavno tržište za iPhone. SAD su ‘pale’  na drugo mjesto s 24% od ukupno prodanih iPhonea.

I sve to nakon što su korisnici u Kini morali pričekati na dolazak popularne ‘šestice’ jer ga je tamošnji najveći teleoperater China Mobile dobio prilično kasno (i za to optužio Apple, ali to je druga priča).

I to nije sve. Na proljeće se očekuje novi val pomame za modelom iPhone 6 Plus i bit će zanimljivo čitati izvješće o zaradi za posljednjih kvartal 2014. koju Applea planira objaviti 27. siječnja.

More from CoolKlub

Dobili ste ponudu za posao, evo pitanja koja bi trebali postaviti prije nego ga prihvatite

Ovaj post zapravo je nastavak na jednu mail konverzaciju i,...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *