Canva pro ili Canva free? Vizualni alat koji odgovara početnicima i profesionalcima

Canva pro ili Canva free? Vizualni alat koji odgovara početnicima i profesionalcima

Da li ste čuli za Canvu? Canva je australska platforma za grafički dizajn koju koristimo za izradu raznih vizualnih materijala a najčešće za društvene mreže, prezentacije, postere, dokumente, posjetnice i.., čitav niz uistinu cool stvari. Nakon prijave možete raditi sami ali i u timu.

Najbolje od svega jest to što je Canva besplatna, a za samo 13 američkih baksa na mjesec dobivate brdo mogućnosti i nepreglednu hrpu sjajno dizajniranog marketing i inog sadržaja koji možete početi koristiti odmah (uključujući tu i printanje materijala svih vrsta). U nastavku pročitajte odgovor na pitanje Canva pro ili Canva free.

Alati za izradu vizualnog sadržaja proteklih su godina eksplodirali. Grafike, infografike, pite, grafovi.., općenito gledano, alati za vizualizaciju postali su must have. Jasno je i zašto. Vizualni smo tipovi. Više vremena potrošit ćemo na proučavanje neke infografike nego na čitanje teksta koji pojašnjava njen sadržaj. Vizualno upijamo brže jer, budimo iskreni, čitati nam se baš i ne da. Čim je tome tako trebali bismo koristiti alat koji nam omogućava da se jednostavno i brzo izrazimo vizualno.  I tu dolazimo do ključnog pitanja iz naslova.

Za koga je Canva free?

Za početnike, influencere u nastajanju (mig!) i sve koje paze na  lijep dizajn. Na primjer CoolKlub u 40% slučajeva koristi Canva alat i materijal koji objavimo na društvenim mrežama a kojeg smo izradili u Canvi klikaniji je. Točno zanm i zašto. Mi nismo dizajneri. Ekipa sa Canve jest. Nama su font, pozadina, boje, smisao – u tom kontekstu posve apstraktni. Ekipa na Canvi od toga živi.

Za koga je Canva PRO?

Za korisnike kojima treba brz alat za objavu sadržaja na društvenim mrežama, dizajn u pokretu (vizitke, posteri), dokumenti. Za sve kojima dizajn u besplatnoj verziji nije dovoljan (pozadine, mogućnosti uploada vlastitih rješenja, korištenje brad BOOK-a on site i mixanja sa onim što nudi Canva i slično).

Za koga je Canva Team?

Slično kao i Canva PRO ali postoji više korisnika, stvaratelja sadržaja koji onda mogu kolaborirati na raznim projektima, uključujući tu i dizajn web stranica.

Kako sam naveo. Canvu koristimo godinama. Kako na CoolKlubu tako i za potrebe naših web trgovina, kanala na društvenim mrežama i TikToku. Kada kolegama treba preporučiti dobar grafički alat uvijek im prepričam jednu od epizoda sa predavanja na Algebri.

Kao predavač seminara Online PR i drušveni mediji u sklopu programa Specijalist za internetsko oglašavanje na Algebri, sa polaznicima, među ostalim, prolazim i osnove pisanja/stvaranja objava sadržaja na društvenim mrežama. Jednom prilikom, polaznicima sam pokazao i platformu Canva. Malo je reći da su bili oduševljeni alatom i mogućnostima.

Jedan od polaznika mi je nakon dva termina vježbi rekao. ‘Upravo ste mi uštedjeli barem 500 eura mjesečno’. Kako, pitam ga: ‘Pa ja bih te fotke kupovao preko Shutterstocka, potom bih ih poslao svom dizajneru, onda bismo se kroz mailove dogovarali što točno želim, onda bismo…. Nakon njega, iz neke druge grupe, se nakon dva mjeseca javila još jedna polaznica, koliko znam i danas kvalitetna blogerica koju je Canva, citiram, spasila.

Shvaćate? Ne, nije samo novac u pitanju, ovaj alat štedi i vrijeme. Brdo vremena. Da ne duljim, ovo su osnovne cjenovne liste, mi trenutno koristimo Canva Pro:

canva pro
Izvor: Screenshot Canva.com

Ukoliko kliknete na ovaj link i odlučite se za kupovinu nekog od paketa CoolKlub će zaraditi malu proviziju. Taj novac koristimo kako bismo održali CoolKlub.  Hvala!

Nadam se da smo odgovorili na upit iz naslova: Canva pro ili Canva free? Svakako javite iskustva ili postavite upit u komentarima, rado ću pomoći u procesu učenja.

More from Claudio Kramaric

Dobrodošli na CoolKlub! Ili koliko je nekad važno misliti unaprijed?

Sve dok se ne dovedete u slijepu ulicu, priznajte, o tome niste...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.