Društvene mreže: Nova stranica sa preko tri milijarde pregleda (VIDEO)

Whisper glavna fotka
Whisper glavna fotka

Whisper za razliku od poznatih nam društvenih mreža (koje vas potiču na stvari na koje ste ponosni), nudi potpunu anonimnost. Recite im što uistinu mislite!


Možda niste čuli ali ako ste bilo kako povezani s društvenim mrežama ovo bi vas moglo zanimati. U proteklih 18 mjeseci, od kada je osnovana, društvena stranica Whisper.sh  doslovce razvaljuje. Dok ovo čitate, stranica bilježi, pazite sad, tri milijarde pregleda mjesečno!

Publika je nevjerojatna: prosjek je od 17 do 28 godina, 70% njih su žene. Aplikaciju u prosjeku koriste 20 minuta na dan i pritom sadržaj provjeravaju osam do 10 puta.

O čemu se radi na Whisperu?

Korisnici na stranici mogu anonimno objavljivati misli ili tajne. Čine to uz pomoć fotografija na kojima ispisuju razne sadržaje. Nešto poput vrlo popularnih inspirativnih izreka koje u ovom slučaju predstavljaju medij, citiramo, ‘svojevrsne pokore i ne tako popularnog mišljenja’ koje potom češće no drugjde postaju viralne.

Drugi korisnici mogu komentirati i umjesto klasičnog ‘Like’ kliknuti na ‘Srce’ koje znači podršku nepoznatom autoru:

Whisper screenshot
Screenshot: Whisper.sh

Da, razumijemo vas. Tipična američka limunada. Ovako izrečeno, pogotovo na prvi (i drugi) pogled pitat ćete u čemu je štos. Ali ponovimo: tri milijarde posjeta na mjesec. Khm. I sve to u samo 18 mjeseci od pokretanja. Khm. Khm. Ekipa igra na kartu sentimenta pomiješanu s totalno obrnutom filozofijom od postojećih društvenih mreža koje vas potiču da dijelite stvari na koje ste ponosni. Whisper nudi sasvim obrnutu taktiku – nudi mogućnost da misli koje bi (možda) podijelili s najboljim prijateljem ili neke stvari [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/01/Whisper-1.jpg#”]na koje niste ponosni podijelite[/lightbox] – potpuno anonimno.

Za usporedbu, na Facebooku se objavljuju slike vjenčanog prstenja, a na Whisperu: „Na oltaru sam. Rekao sam da, ali nisam baš siguran.“

Na Facebooku svi citiraju SATC a na Whisperu govore: „Nemam pojma kako će prihvatiti činjenicu da sam djevica“.

Na Linkedinu se svi trude povezati, a na Whisperu kažu: „Moj šef je iracionalan gad.“

I tako dalje i tako dalje. Naravno, nije sve tako crno ima i uistinu lijepih želja

Posljednji u nizu investitora u Whisper je Jeremy Liew koji je široj javnosti postao poznat kada je odbio ponudu Facebooka tešku tri milijarde dolara za Snapchat.

‘Jako sam uzbuđen ovakvim porastom publike na Whisperu’, rekao je Liew koji je u Whisper investirao tri milijuna dolara.

Neki američki mediji priču o Whisperu objavljuju pod naslovom: Može li ovo biti sljedeća velika stvar u sferi društvenih mreža? – ali oni ionako već neko vrijeme ne znaju što im se događa pa mi nećemo predviđati tako daleko, ali tri milijarde pregleda i rast publike itekako zvoni u ušima.

Uostalom bacite oko na Whisperov blog ili pogledajte video. Hvala na čitanju!

 

More from Claudio Kramaric
Kolo sreće: kako je prije 40 godina nastao urnebesan film o brutalnom Wall Streetu
Ovj post nastao je dan premijere Scorceeseova filma ‘Vuk s Wall Streeta’,...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.