DUOLINGO: Najlakši put za učenje stranog jezika iz kreveta

DUOLINGO: Najlakši put za učenje stranog jezika

Duolingo je krenuo krajem 2012. i trebala mu je samo godina dana da osvoji više od 20 milijuna poklonika. Pogledajte zašto ga je Apple proglasio najboljom besplatnom iPhone aplikacijom

Duolingo aplikacija još je jedan dokaz da su najbolje ideje one jednostavne, one koje nam u osnovici pružaju nešto što možda ni sami nismo znali da trebamo. Tako sam i ja osobno u grupi koja u svom preludom rasporedu teško da može naći par sati tjedno za učenje još jednog stranog jezika koji me oduševljava – portugalskog.

Čak sam nedavno kupila cijeli program učenja kod kuće – nepotrebno, skuplja prašinu u kutu moje sobe jer je Duolingo puno jednostavniji i zabavniji.

Svi znamo da učenje stranog jezika za mnoge znači vrijeme, novac i učenje. Kada su profesor Luis von Ahn i njegov student Severin Hacker došli na ideju o kreiranju besplatne aplikacije za učenje stranih jezika putem smartphone uređaja eliminirali su sva tri potencijalna problema:

• Duolingo uistinu jest najlakši put za učenje stranog jezika, trebate samo downloadirati, novac vam nije potreban! It is free!

• Radi se više o igri, a manje o učenju, imate tri života, ako ih izgubite… ponavljate lekciju! Kao i kod igre, napredujete nivo po nivo, do sve težih i zahtjevnijih zadataka, riječi i rečenica.

• A vrijeme, hm…koliko vremena provedete dnevno na Facebooku, Twitteru, Pinterestu ili drugim mrežama/igricama? Deset minuta dnevno za ponavljanje osnova njemačkog kojeg ste učili u osnovnoj školi ili lomljenje jezika na usavršavanju francuskog  lako se uklapa u bilo kakvu ‘rupu’ u vašem rasporedu, a najbolje je što vam daje mogućnost da svladate vještinu zbog koje ćete možda pronaći bolji posao ili se istaknuti u moru onih koji ga traže.

Duolingo je krenuo krajem 2012. i trebala mu je samo godina dana da osvoji više od 20 milijuna poklonika. Apple ga je proglasio najboljom besplatnom iPhone aplikacijom 2013. godine (bez brige, postoji i Android aplikacija).

‘Presretni smo’, rekao je Ahn, koji još uvijek predaje, ali planira uzeti pauzu kako bi se u potpunosti posvetio Duolingo aplikaciji. Zasada na Duolingu, koji  nudi učenje španjolskog, njemačkog, engleskog, francuskog i portugalskog, radi 30-ak ljudi plus mnogi volonteri koji prevode web stranice klijenata poput CNN-a i BuzzFeeda (pazite sad ovo – besplatno) kako bi učili i vježbali jezik.

Duolingo nastavlja s dodavanjem novih jezika za učenje. Louis von Ahn najavljuje čak 50 novih jezika u slijedećih nekoliko mjeseci i dalje potpuno besplatno.

Meni osobno je zasada dovoljan portugalski, a kada se završim igrati možda ipak pronađem vremena i za još kvalitetnije učenje jezika u Smart školi.

http://www.youtube.com/watch?v=8OebgtUjLg4

Vezana tema:

Aplikacija za sreću? Postoji, pitajte Happify!

More from Barbara Strelar
Ako želite uspjeh, živite strastveno. Evo jednog svježeg primjera!
Jeste li probali samobroske kremšnite? Jeste li se ikad zapitali što to...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.