Hrvatska je postala dio BlaBlaCara, globalne zajednice za dijeljenje prijevoza

BlaBlaCar sto je to putovanja niske cijene
BlaBlaCar sto je to putovanja niske cijene

Podjela troškova prijevoza ili ridesharing u Hrvatskoj nije nepoznanica, dapače. Stvar je ta da je koncept postao još snažniji. Zanima vas kako putovati jeftinije? Čitajte dalje…

AutoHop, online servis platforma koja je korisnicima nudila prijevoz uz značajno smanjenje troškova (spajanje vozača sa slobodnim mjestima u autu i putnika na istim relacijama), počela je djelovati unutar BlaBlaCar  najveće svjetske platforme za dijeljenje prijevoza.

Tvrtka je u srijedu objavila daljnje širenje u istočnoj i središnjoj Europi preuzimanjem AutoHopa, vodeće zajednice za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Rumunjskoj. AutoHop, baš kao BlaBlaCar, spaja ljude koji trebaju prijevoz na duljim putovanjima s vozačima koji putuju u istom smjeru.

Vozači tako štede dijeleći troškove goriva, a putnici dobivaju povoljniji i ugodniji način putovanja, često od vrata do vrata

Članovi biraju i znaju s kim se voze zahvaljujući sigurnosnim postavkama platforme: za svakog člana se potvrđuje i prikazuje e-mail adresa, broj telefona, Facebook profil, fotografija, mini biografija i preferencije.

‘Kroz međusobno ocjenjivanje članova uspjeli smo izgraditi pouzdanu zajednicu za dijeljenje prijevoza u Hrvatskoj i veseli nas što ćemo sad s tim novim načinom putovanja moći upoznati još više ljudi u Hrvatskoj’ – kazala je Antonija Bilić Arar, zadužena za PR i marketing u Hrvatskoj.

Razine iskustva   Screenshot: BlaBlaCar.hr
Razine iskustva Screenshot: BlaBlaCar.hr

Članovi AutoHopa sad postaju dio BlaBlaCara, najveće svjetske zajednice za dijeljenje prijevoza koja okuplja više od 10 milijuna članova u 18 zemalja. Hrvatskim putnicima odsad će biti dostupno još više putovanja diljem Europe – trenutno je na BlaBlaCaru dostupno više od 2 milijuna ponuda prijevoza!

Članovima će također dobro doći napredne mobilne aplikacije – dostupne za Android telefone i iPhoneove – pa će prijevoz lako moći ponuditi ili pronaći bilo gdje i bilo kad.

‘BlaBlaCar će nam pomoći da povežemo i manja mjesta s lošim međumjesnim javnim prijevozom u novu prometnu mrežu koju stvaramo, a koja se zasniva na ljudima. Zajednička nam je posvećenost povjerenju i sigurnosti kako bismo dijeljenje prijevoza učinili popularnim rješenjem za putovanja u svakoj zemlji Europe’, izjavio je Istvan Haidekker, suosnivač AutoHopa.

Voditelj operacija i suosnivač BlaBlaCara Nicolas Brusson je dodao: ‘Imamo jednaku viziju da iskustvo putovanja u Europi možemo učiniti boljim i to ako ljudima ponudimo da uštede, putuju učinkovitije i u društvu’.

Primjer kako to izgleda u praksi:

BlaBlaCar cijene putovanja Screenshot BlaBlaCarhr
BlaBlaCar cijene putovanja Screenshot: BlaBlaCar.hr

AutoHopov tim će – sada kao dio BlaBlaCara – nastaviti služiti članovima iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Rumunjske te će biti potpuno integrirani u BlaBlaCar koji, poduprt investicijama Accel Partners i Index Ventures,  postoji u 18 zemalja svijeta, među kojima su Francuska, Beneluks, Njemačka, Italija, Indija, Poljska, Portugal, Rusija, Španjolska, Turska, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo.

[divider]O BlaBlaCaru [/divider]

BlaBlaCar  je zajednica za dijeljenje duljih putovanja koja spaja vozače sa slobodnim mjestima u autu s ljudima koji putuju u istom smjeru. Svaki putnik plaća za svoje mjesto tako da zajedničkim putovanjem dijele troškove. Svakog mjeseca više od 2 milijuna članova na BlaBlaCaru podijele prijevoz na putovanju prosječno dugačkom 340 kilometara.

BlaBlaCar web i mobilne platforme su programirane da stvaraju sigurnu zajednicu koja se zasniva na povjerenju – u profilima članovi dijele informacije o sebi pa čak mogu naznačiti i koliko su razgovorljivi, od ‘Bla’ do ‘BlaBlaBla’, odakle dolazi i ime kompanije BlaBlaCar.

 

More from CoolKlub

Mobilna proširena stvarnost zvuči cool? I jest

Na kraju svake godine radimo pregled aktualnosti koje bi vas mogle zanimati....
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.