Kako putovati više uz manje troškova? Probajte AutoHop!

Online platforma koja spaja vozače i putnike
Online platforma koja spaja vozače i putnike

Gušt putovanja može pokvariti spoznaja o cijenama goriva i cestarina pa je gotovo sigurno da vam je barem jednom kroz glavu prošla misao o dijeljenju troškova. Čitajte dalje…

Ne jednom, nego barem 10 puta u posljednjih mjesec dana, moji su prijatelji na Facebooku objavili post sličan ovome:

Petak… Zadar. Netko.

Ili:

U subotu bih trebala do Splita, anyone?

Ili:

Prema Karlovcu danas u 16, ako netko ide nek’ me skupi evo broja…

 

Zapravo svima njima trebao je AutoHop. Ili su barem trebali zaviriti na stranice ove online platforme za spajanje vozača sa slobodnim mjestima u autu i putnika na istim relacijama. Naime, dosad je u Hrvatskoj (srpanj i kolovoz) na ovaj način obavljeno više od 20.000 vožnji što je odličan podatak ako se zna da servis u nas postoji od početka ljeta.

AutoHop u Mađarskoj postoji od 2012., početkom 2014. proširio se na Rumunjsku, a u Hrvatsku i Srbiju stigao je u isto vrijeme:

Ideja za AutoHop rodila se iz spoznaje da je u mnogim zemljama jugoistočne Europe putovati autobusima i vlakovima još uvijek vrlo skupo, dugotrajno i zamorno. Osjetili smo to na vlastitoj koži i jednostavno smo željeli ponuditi povoljniju i zabavniju alternativu – objašnjava [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/AutoHop-Haidekker-testverek-Logoval1.png#”]Istvan Haidekker[/lightbox] koji je AutoHop pokrenuo sa svojim bratom i još jednim prijateljem.

Podjela prijevoza odnosno ridesharing nije nepoznat koncept u Hrvatskoj, osobito među onima koji često putuju. Dosad su se za pronalaženje vozača ili suputnika koristili razni forumi, oglasnici i, kako se vidi, brojne grupe na Facebooku, ali nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem bi se putnici i vozači pronalazili brzo i transparentno.

AutoHop vozačima nudi priliku da uštede dijeleći troškove putovanja dok putnicima nudi udobniju, fleksibilniju i povoljniju alternativu vlakovima i autobusima.

Vozači koriste AutoHop najviše zbog financijskih benefita, a putnicima je najdraža komocija, odnosno, mogućnost da, za razliku od autobusom ili vlakom, putuju od vrata do vrata te ne moraju nositi prtljagu od i do kolodvora – objašnjava Antonija Bilić Arar, zadužena za marketing u Hrvatskoj.

Čini se i kako je društvena komponenta zajedničkog putovanja također bitna:

 Jedan od naših prvih i najaktivnijih korisnika, koji je tijekom ljeta često putovao na istoj relaciji, rekao nam je kako mu je činjenica da se ne vozi sam u autu bila čak važnija od financijske uštede, pojasnila je Antonija.

Cilj AutoHopa je da podjela prijevoza postane jedan od uobičajenih načina putovanja te svojom platformom stvara zajednicu koja se zasniva na povjerenju. Korisnici popunjavaju profil u kojem, među ostalim, mogu navesti i koju glazbu vole slušati te vole li razgovarati tijekom puta, a vozači moraju navesti detaljne podatke o automobilu tako da nema neugodnih iznenađenja.

Tako mogu saznati više jedni o drugima i prije puta, čuti se telefonom, pa i vidjeti imaju li zajedničkih prijatelja na društvenim mrežama. Naravno, vozači i putnici se međusobno ocjenjuju tako da je vrlo lako provjeriti s kime se ugodno voziti.

A sada isprobajte AutoHop i krenite prema Beču, jednom od deset najboljih gradova za život!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.