Kindle Paperwhite, najbolji čitač e-knjiga konačno i u Hrvatskoj!

kindle paperwhite
Amazon-Kindle-Paperwhite cijena

Od CNN-a do desetaka tisuća korisnika, svi se slažu u ocjenama da je ovo trenutno najbolji čitač e-knjiga koji možete nabaviti. Cijena? 1199,00 kn, a znamo i gdje!

Ono što za nekog predstavlja iPad mini to je u slučaju ljubitelja knjiga Kindle. Prošlo je možda i osam godina od kada je Amazon predstavio svoj prvi čitač e-knjiga i do danas iz njega uspio napraviti uistinu respektabilan gadget koji predstavlja mračni predmet želja milijuna ljudi diljem svijeta.

Razlog? Jedino se na njemu, kažu mnogi, razlika u odnosu na knjigu ne primijeti. Jedino na Kindle uređajima možete biti sretno ‘prevareni’ čitajući i prebirući po njemu satima misleći pritom da čitate knjigu. Jedino na Kindle uređajima baterija ne traje satima već danima i tjednima. Samo i jedino Kindle, zaklinju se i na brojnim forumima nezasitni gutači knjiga.

Dosad ste po Kindle trebali otići izvan granica Lijepe naše ili barem obaviti e-kupovinu kod stranaca ali od 13. listopada i to će biti prošlost. Naime, tvrtka Instar Informatika iz Zagreba, ovog je tjedna objavila početak prodaje modela Kindle Paperwhite za prilično razumnu cijenu od 199,00 kuna.

Kindle Paperwhite teži nevjerojatnih 200 grama. Tanji je od kemijske olovke pa čitanje i držanje uređaja jednom rukom ne predstavlja problem. Ekran osjetljiv na dodir sigurno predstavlja najveći adut zbog odličnog kontrasta i vrhunskog osvjetljenja za užitak pri čitanju koji ne umara oči.

Slika je bez efekta zrcaljenja čak i na najjačem suncu, a ugrađena baterija dovoljno je snažna da omogući osam tjedana čitanja bez punjenja (pola sata na dan, bez uključenog Wi-Fi prijamnika).

Ukratko, novi Kindle Paperwhite predstavlja evoluciju čitača sa e-ink ekranom pa detalje i cijenu pogledajte ili zatražite na www.instar-informatika.hr

NAPOMENA: Ovo jest PR članak ali sve napisano za Kindle lako je provjeriti. Na primjer, CNN je objavio da je riječ o najboljem e-čitaču svih vremena, a rekordno visoke ocjene urednika specijaliziranih časopisa ili korisnika pogledajte na linku: http://www.engadget.com/products/amazon/kindle/paperwhite/2nd-gen/%20

More from Claudio Kramaric
Kada bi se svijet ugledao na njih. Ovo je deset najmirnijih zemalja (znate li koja je Hrvatska?)
Željeti mir i govoriti o prosperitetu i brizi za građane je jedno,...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.