Search
Close this search box.
cool novi logo header

Kokoš vodi Twitter račun ovog restorana (i što PETA misli o tome)

Australski lanac restorana brze hrane Chicken Treat postao je internetski hit. Dok ovo pišem, Twitter račun ove tvrtke nakon 604 tweeta prati 28.000 ljudi i sva je prilika da će ih biti još

Neloša konverzija, zar ne? Tko je taj super, trooper community manager?

Kokoš.

Točnije kokoš Betty u čijem su uredu, pardon kokošinjcu, postavljeni monitor i tipkovnica i čini se da popisu tipa kako brandovi koriste Twitter slobodno dodate i ovu ideju. Među ostalim, Betty svoj posao radi toliko dobro da je zavrijedila i [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/10/CRagXFsUYokos-Betty-Time-magazin.jpg#”]naslovnicu magazina Time[/lightbox].

[divider]ČITAJ JOŠ I OVO: Klinika Svjetlost: Kako je mali brand iskoristio penal protiv Hrvatske i skrenuo pozornost na sebe [/divider]

Kao i svaki dobar CM Betty je prošla specijalnu obuku (pogledati video na kraju posta) kako bi se mogla nositi sa svakodnevnim izazovima, a na kraju svake poruke postavljen je i hashtag #chickentweet.

Kad smo kod poruka pratiteljima one su prilično nesuvisle ali gazde se nadaju da će Betty jednoga dana poći za noktom (kljunom?!?) otipkati barem jednu suvislu englesku riječ od pet slova i što je joj omogučiti ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.

chickentweet twitter
DOsada je Betty privukla preko 28.000 pratitelja

Da ne bi mislili da je tretiraju kao radnog konja – svake večeri prije počink Betty ostaje bez tipkovnice i odlazi na zasluženi odmor.

Prije svega ovo je jako dobra ideja. Čisti marketing i pravi primjer kako treba koristiti društvene mreže. Svakako ću ga koristiti na svojim predavanjima. ALI. Sjetimo se da je u pitanju restoran brze hrane i, u biti, mas klaonica.

Što je s Bettyinim rođacima (da tako kažem)? Kakav oni tretman imaju? I kako bi se to moglo odraziti na gotovo globalnu (naglu) popularnost jednog fast fooda iz Australije? Društvene mreže su sjajna stvar ali u tren oka palac dolje i… gotovo.

Što će se dogoditi ako se PETA (na primjer) malo jače angažira (što jest) i ako im ukrade hashtag (što također već radi). Pogledajte:

peta twitter kokos betty
Prijevod nije potreban. ‘Otmica’ popularnog hashtaga na djelu.

Hoće li Betty stići do svog rekorda? Što mislite?

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>