Od 18. ožujka oglašivači iz Hrvatske mogu postaviti oglase na YouTubeu

YouTube oglasavanje Hrvatska
YouTube oglasavanje Hrvatska

U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61 posto populacije, a kod mlađih korisnika se penje na nevjerojatnih 93 posto u dobi između 20 i 24 godine

YouTube je najavio dostupnost oglašavanja u Hrvatskoj, čime se tvrtkama omogućava promoviranje brenda, proizvoda i usluga, kao i dobivanje povratnih informacija od korisnika putem ove video platforme, objavio je portal ICT Business.

Urednik portala Dražen tomić razgovarao je s direktorom Google za regiju Adriatics, Joškom Mrndžom. Evo detalja oko početka oglašavanja na Youtubeu u Hrvatskoj:

YouTube donosi brojne mogućnosti velikom broju oglašivača, omogućujući im povezivanje s lokalnom i međunarodnom publikom na nov i drugačiji način.

Oglašivači iz Hrvatske mogu postaviti oglase na YouTubeu od 18. ožujka 2014. godine

„Oglašivači žele biti tamo gdje su njihovi potencijalni korisnici. S milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i „lajkaju“ video sadržaj na ovoj video platformi. U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61 posto populacije. Svakodnevno korištenje YouTube popularno je kod mlađih korisnika te se penje na nevjerojatnih 93 posto korisnika u dobi između 20 i 24 godine. U Hrvatskoj se YouTube najviše koristi za slušanje glazbe“, ističe direktor tvrtke Google za regiju Adriatics, Joško Mrndže.

S milijardu jedinstvenih korisnika mjesečno i 100 sati postavljenog video materijala svake minute, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dijele, komentiraju i „lajkaju“ video sadržaj

Prema njegovim riječima YouTube je važan i za donošenje odluka o kupnji budući da ga 60 posto korisnika smatra dobrim izvorom informacija o proizvodu koji planiraju kupiti.

S našim novim inovativnim rješenjem Trueview formats s kojim oglašivači plaćaju samo ukoliko je korisnik „aktivno“ pregledao video materijal, YouTube je uistinu efikasna platforma za provođenje kampanja kojima se promovira brend, proizvod i usluga kao i kampanja za dobivanje povratnih informacija od korisnika, zaključuje Mrndže.

Oglašivači se mogu povezati s publikom koja gleda profesionalne i visoko kvalitetne sadržaje putem Trueview In-stream i In-display ads platforme, a koji se prikazuju prije, za vrijeme i usporedno s video sadržajem koji korisnici pregledavaju.

Tekst je s dopuštenjem urednika i autora  u cijelosti prenijet s portala ICT Business.info
More from CoolKlub

Od 18. ožujka oglašivači iz Hrvatske mogu postaviti oglase na YouTubeu

U Hrvatskoj, YouTube ima doseg do 61 posto populacije, a kod mlađih...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.