Ovo je APPLE WATCH, a tu su novi iPhone 6 i iPhone 6 Plus

Apple Watch iPhone 6 iPhopne6 Plus najava
Apple Watch iPhone 6 iPhopne6 Plus najava

Apple ulazi u novu eru! Dva modela iPhonea 6 i prve specifikacije. Što sve ima Apple Watch? Koja će biti cijena? Pogledajte galeriju novih Apple uređaja

Nakon Appleova eventa bilo bi pomalo neodgovorno napisati: Dogodilo se točno ono što smo najavljivali. Jer, niti smo bili sigurni da su najave (o dva nova modela iPhonea) točne, niti smo imali prilike barem približiti se ponekom izvoru kojeg bismo, onako novinarski, preispipali. Ali da, službeno je i dogodilo se upravo ono o čemu smo pisali proteklih mjeseci. Pa krenimo redom:

Apple je u Cupertinu predstavio ‘još jednu stvar’ u vidu fenomenalnog Apple Watch sata i prije toga sustav plaćanja Apple pay, a na samom početku perjanice koje će u razdoblju koje slijedi konkurenciji vaditi mast: prekrasne nove modele iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus.

Što se samog sata tiče, obzirom da je riječ o najvećem novitetu, riječ je o tri modela Apple Watch, Apple Watch Sport i Apple Watch Edition. Razlika je u materijalima. Iako je navedeno kako će biti moguće birati između šest narukvica nije se čulo ni ‘c’ oko cijene istih kao ni o trajanju baterije.

Prema navedenim cijenama iPhone 6 sa 16 GB počinje na 199$, onaj sa 64 GB je na 299$ odnosno 399$ za model sa 128 GB. Veći model iPhone 6 Plus počinje na 299$ (16 GB). Isporuke počinju 19. rujna, a narudžbe se primaju od 12. rujna. Više o tome u postu.

Koliko će cijena novog iPhonea iznositi u Hrvatskoj? Popijte si šećera i vode pa krenite računati. Ovo je precool događaj da ga zasjenimo – cijenama. Zar ne? Dobra glazbena vijest je da je svim korisnicima iTunesa kojih je oko 500 milijuna dozvoljeno skidanje novog albuma U2 ‘Songs Of Innocence’ čiji je nastup udario i glazbeni pečat cijeloj priči.

Tim Cook, appleov CEO, na stage je stigao na gromkom valu podrške brojne publike koja je ispunila dvoranu Flint centra u Cupertinu. Centar je u proteklih dana dograđen, [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/FLint-dvorana.jpg#”]a velika bijela kocka[/lightbox], stilizirani paket koji će se otvoriti pred publikom i pokazati  najljepše igračke. Tim Cook podsjetio je na važnost samog mjesta za Apple:

Prije 30 godina Steve Jobs ovdje je predstavio Macintosh. Potom iMac. Signal ponovnog rođenja Applea, a sada ćemo pokazati najveći napredak u povijesti iPhonea

Predstavljeni novi iPhone 6 i iPhone 6 Plus

iPhone 6 i iPhone 6 Plus modeli predstavljeni u Cupertinu Tim Cook
iPhone 6 i iPhone6 Plus osnovne značajke: pametni telefoni dolaze u dvije veličine s poboljšanim retina HD zaslonom. iPhone 6 ima zaslon od 4,7 inča (rezolucije 1334 x 750 piksela), a 6 Plus 5.5 inča (1920 x 1080 piksela).

Manji iPhone ‘debeo’ je svega 7,1 milimetar. Veća ‘šestica’ 7,1 milimetar. Oba modela su tanja od postojećeg iPhonea 5S (7,6 milimetara). Oba zaslona ponašaju se više kao iPad nego iPhone. Pogledajte [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/09/velicine-zaslona.png#”]usporedbu s aktualnim modelom[/lightbox].

Procesor u novim modelima iPhonea je A8 i omogućava 50 puta bolje performanse nego kod iPhonea ‘jedinice’. Ovo će omogućiti još bolje igrice koje prema prvim navodima izgledaju ‘jednostavno fenomenalno’.

Apple Watch iPhone 6 iPhopne6 Plus 1

 

Apple pozorno prati svijet rekreativaca i profesionalaca. U tom smislu novi M8 procesor je u stanju pratiti mnoštvo kretnji bicikliranje, trčanje i čitav niz aktivnosti. Utvrđuje udaljenost, visinsku razliku, osnovne parametre za razvoj fitness aplikacija.

Vlasnici novih uređaja moći će razgovarati preko WiFi mreže, a kada izađu iz kruga razgovor će se neprimjetno prebaciti u na redovnu mrežu (zasad samo na T-Mobile u SAD). Kamera na novim uređajima ima 8 MP i u stanju je objekt fokusirati dvostruko brže nego postojeća na modelu iPhone 5S.

Prve isporuke modela iPhone 6 kreću za deset dana u ukupno 115 zemalja do kraja godine.

Cook najavio Apple Watch i pokrenuo ludnicu

sat1
Točno sat vremena od izlaska na pozornicu. Tim Cook ponovno je rekao: We have one more thing…  Apple je potom predstavio Apple Watch…  Izgleda četvrtasto i dolazi u dvije veličine. Sve funkcije smještene su u kruni sata čime je prema Cookovim riječima postignut balans između tehnologije i ukusa i stila. Apple Watch puni se preko magnetskog punjača.

ČITAJTE JOŠ: Apple doveo Marca Newsona, najpoznatiju dizajnersku facu na svijetu!

U satu je ugrađen čip S1 i svi mogući senzori (taptic engine). Ako dobijete poruku znat ćete. Ako želite izmjeriti otkucaje srca i podijeliti ih s drugima – možete. Sat će tek pokazati svoju iskoristivost kada je u pitanju medicina i fitness. Mjeri koliko ste prehodali ili pretrčali. Djeluje kao mali iPhone na vašem zapešću. Koja je razlika?

Jednostavno, predivno izgleda. Možete ga personalizirati do mile volje i mijenjati narukvice kojih ima šest. Dolazi u dvije veličine. Dodirom na ekran pozivate Siri. Lista mogućnosti je nevjerojatna. Da bi se iz sata izvukao maksimum odnosno da bi radio treba mu iPhone 5 ili kasniji modeli, cijena se kreće od 349 američkih dolara na više, a isporuke počinju početkom iduće godine.

Novi sustav plaćanja Apple Pay

Apple je ovom prilikom najavio i potpuno nov sustav plaćanja. Apple Pay. Dovoljno je mobitel prisloniti na uređaj za plaćanje. I to je to. Platili ste. Kao verifikaciju uređaj koristi otisak vašeg prsta. Prilikom plaćanja možete odabrati karticu koja je vezana za vaš iPhone račun ili možete fotografirati neku drugu karticu i spremiti je na telefon. To je to!

iPhone 6 placanje Apple Pay

U slučaju krađe uz pomoć aplikacije Find my iPhone stopiraju se svi oblici plaćanja. Kartice nije potrebno otkazivati jer je sve pod zaštitom u samom telefonu.

Da li je ovo dovoljno da se može reći da Apple ulazi u novu eru?

More from Claudio Kramaric
Man of Steel najtraženiji trailer godine
Pogledajte najnoviji trailer novog filma o Supermanu. Prikazan je točno tjedan dana...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.