Predstavljamo SUUNTO Spartan Ultra – premium GPS sat

SUUNTO Spartan Ultra – premium GPS sat naslovna

Imamo tu sreću da se nalazimo na specijalnoj Suunto listi pa kad ekipa ima nešto novo među prvima obavijeste i nas

Napomena: Suunto je sponzor CoolKluba, ali oni koji nas čitaju jako dobro znaju da nikad nismo preporučili proizvod ili brand u koji ne vjerujemo ili ga i sami ne koristimo. U tom smislu pogledajte što je novo vezano uz novi premium GPS sat Suunto Spartan Ultra. 

[divider] [/divider]

Suunto Spartan Ultra, manje sat – više multifunkcionalni GPS uređaj koji će vas pratiti na svim sportskim putešestvijama. Ima tome više od godinu dana kako sam napustio (gotovo sve) app-ove i na treningu nosim isključivo Suunto sat (istina je da ga jedva skidam s ruke i da premočno vodi ispred svih ostalih u mojoj kolekciji).

SUUNTO Spartan Ultra – premium GPS sat
Ultra Black

Jednostavno, više mi nije potrebno. Treniram, nakon nekog vremena prebacim podatke u računalo, analiziram, ponešto i zapišem. To je to. Naime, ne volim nositi iPhone jer nemam povjerenja u sve torbice ovog svijeta. Znoj se uvijek probije i može uzorkovati probleme. Dakle, osnovna oprema i sat. To je to.

Utoliko me i veseli da mogu predstaviti Spartan Ultra. O čemu se radi?

Suunto obitelj Spartan Ultra ručno je izrađen u Finskoj i ubrajamo u premium GPS satove. Namijenjen je entuzijastima i avanturistima koji će uz pomoć redizajniranog portala Suunto Movescount (o tome niže u postu) imati mjesto za pohranu i dijeljenje podataka. Osnovne tehničke karakteristike (a ima ih mnogo i ni po čemu sat ne bi trebali valorizirati samo po ovim parametrima) su:

• vodootpornost do 100 m

• vrhunski zaslon u boji osjetljiv na dodir

• široko vidno polje

• izdržljiva baterija

U kolekciji su dostupna 4 modela: Suunto Spartan Ultra All Black Titanium, Suunto Spartan Ultra Stealth Titanium, Suunto Spartan Ultra White i Suunto Spartan Ultra Black – svaki od njih bit će dostupan sa ili bez Suunto Smart senzora za mjerenje srčanog pulsa.

Ukratko, Suunto Spartan Ultra je pravi multisportaš. GPS, FusedSpeed™, mjerenje srčanog pulsa i integriran mjerač ubrzanja precizno prate tijek treninga i garantiraju detaljne informacije o vašem napretku.

.

Sat ima doslovce na desetke sportskih modova za triatlon, plivanje, bicikliranje, trčanje, zimske sportove … i svi sadrže specifične funkcije prilagođene svakom pojedinačnom sportu i načinu treninga, odnosno natjecanju. Na satu možete pratiti grafički prikaz vašeg opterećenja tijekom sporta i preporučeno vrijeme oporavka.

Poslije treninga možete zabilježiti kako se osjećate poslije vježbanja. Korisnici pametnih telefona iPhone i Android mogu povezati sat sa svojim mobilnim telefonima i tako na njega primati obavijesti s telefona.

Nadogradnja movescount.com portala

Drugi zabavan dio priče vezan je uz vrlo potrebnu nadogradnju Movescount.com portala. Ako ste napustili portal iz dosade noviteti bi vas trebali privući natrag. Prvo ćete primijetiti nove toplinske karte (heatmaps). Karte se temelje na podacima milijuna korisnika i označavaju najčešće korištene rute za pojedinačne sportove. Na taj način moći ćete izabrati i istraživati nove staze, bez obzira u kojem dijelu svijeta trenirate.

Najveća prednost je što na taj način imate preciznu analizu treninga za velik broj raznih sportova. Na primjer: Gdje je najbolje trčati u New Yorku, a karta će vam pokazati ovo:

Running_NewYorkCentralPark

Možda će vas zanimati najbolja mjesta za trening plivanja. Recimo Sydney:

OpenWaterSwimming_Sydney

Shvatili ste. Karte se razvijaju i nadopunjavaju iz dana u dan. Na temelju objavljenih toplinskih karata možete planirati svoje staze i prenijeti ih na sat koji će vas navoditi da ostanete na pravom putu.

Suunto je analizirao desetine milijuna sportskih aktivnosti da bi zadovoljio postojeće i nove korisnike koji si postavljaju pitanje: Kako napredujem?

To bi bilo to. Jedva čekam testiranje novog SUUNTO Spartan Ultra sata i javim se s dojmovima!

More from Claudio Kramaric

Thats the way we like IT: Nova Salomon S-LAB kolekcija

Za ovo proljeće Salomon je redizajnirao natjecateljske trail tenisice S-LAB...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *