Prvorazredna priča: Hollywood poludio za novinama ‘Kopjejski rabočij’

Pazite, ovo nije fotomontaža, ovo su Bruce Willis i Johnney Depp, slijede ih Richard Gere, Angelina Jolie i brojni drugi. Svi prebiru po istim novinama, pročitajte kako i zašto


Što to Bruce Willis čita, a što lista Johnney Depp? Pazite, ovo nije fotomontaža! Sigurni smo da kao ni mi, niste čuli za Kopjejsk. Riječ je o malenom, ali uistinu malenom, industrijskom gradiću u Sibiru. Vijest glasi da se 17 hoolywoodskih zvijezda slikalo s ‘Kopjejskij rabočij’ (Kopjejski radnik) u rukama – crno bijelim, radničkim (rudarskim) novinama koje u tom gradiću izlaze u svega 9000 primjeraka. Kako su novine koje izlaze ‘tri do četiri puta tjedno’ uspjele postići da se krema Hollywooda ‘otima’ za njih?

A kada kažemo krema mislimo na zvijezde s ‘A’ liste. Redom: Bruce Willis, Angelina Jolie, Leonardo di Caprio, Tom Hanks, Steven Spielberg, Richard Gere, Johnny Depp, Justin Timberlake, Harrison Ford, Kate Winslet i drugi.

[slider crop=”yes” slide1=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/angelina-jolie-with-the-russian-newspaper.jpg” slide2=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/leonardo-dicaprio-with-the-russian-newspaper-small.jpg” slide3=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/richard-gere-with-the-russian-newspaper-small.jpg”][/slider]

U normalnim uvjetima ovakav tip reklame stajao bi milijune dolara. Nema tog tiskarskog velikana kojeg sama ideja ne bi zagolicala i zbog koje ne bi bio spreman istresti pozamašnu svotu, samo da mu se pruži takva prilika. A kamoli ne ‘novinice’ koje izlaze u 9000 primjeraka i čije uredništvo ne zna ni riječ engleskoga. O da. Jer, zamislite, povrh svega, svih 17 zvijezda dalo je i veliki intervju navedenim novinama.

Opet: Besplatno!

Tajna je zapravo prilično jednostavna. Fotografije je napravila nekadašnja Kopjejćanka, koja danas živi u SAD-u. Margarita zajedno sa svojim mužem [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/Jack.jpg#”]Jacksonom Tewksburyem[/lightbox], poznatim producentom, fotografira zvijezde i predlaže im da naprave jednu fotografiju s novinama koje su u SAD poslane iz Sibira. Priča traje četiri godine i dokaz je da s pravim vezama možete sve što poželite.

Čini se kako zvijezde rado poziraju i daju intervjue za radničke novine.

Svojevremeno su čak imali problema s prijevodom pa je na jednoj naslovnici izašao i ovakav poziv: Pomozite nam prevesti tekst. Objavljujemo natječaj za prijevod među učenicima i studentima. Sudjelovati mogu učenici i studenti od 15 do 20 godina, ne zabranjuje se pomoć od strane roditelja i učitelja. Pobjednici će dobiti dragocjene nagrade.

Tiraža i čitanost novina naglo su porasle. Uredništvo je objavilo: za čak 30 posto. Web izdanje jedva podnosi klikove. Iza svega je dobar i vrlo uspješan vic.

Samo u Rusiji!

More from Claudio Kramaric
Masovno trolanje računa Al-Q’aide zbog savjeta o ‘PR aktivnostima’
Ljepota Twittera je u tome što na party možeš upasti neočekivano, ako...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.