S novih 200 milijuna $, BlaBlaCar postaje jedan od najbolje financiranih europskih startupova

Suosnivači Blablacara s lijeva: Frederic Mazzella, Nicolasa Brusson i Francis Nappez
Suosnivači Blablacara s lijeva: Frederic Mazzella, Nicolasa Brusson i Francis Nappez

BlaBlaCar povezuje one koji trebaju prijevoz na duljim relacijama s onima koji putuju u istom smjeru i imaju slobodnih mjesta. Rezultat? Štede i jedni i drugi!

BlaBlaCar, najveća svjetska zajednica za dijeljenje prijevoza, koja od ožujka 2015. djeluje i u Hrvatskoj, objavila je novu rundu ulaganja od 200 milijuna dolara koju predvode Insight Venture Partners i Lead Edge Capital uz sudjelovanje  Vostok New Ventures.

Nakon investicije od 100 milijuna dolara u srpnju 2014. BlaBlaCar je tako postao globalni servis širenjem u 7 novih zemalja na 3 kontinenta i potvrdio vodeću poziciju u Europi (akvizicijom druge najveće europske zajednice za dijeljenje prijevoza, carpooling.com, u travnju 2015.).

‘Investicija je prikupljena kako bi se zadovoljila globalna potreba za dijeljenjem prijevoza te ubrzao rast na etabliranim i novim tržištima koja su pokazala potencijal, a među kojima je i Hrvatska. Ova runda investicije čini BlaBlaCar jednim od najbolje financiranih europskih startupova, uz ukupno skupljenih više od 300 milijuna dolara.’, pojasnila je Antonija Bilić Arar, PR&Marketing Manager za Hrvatsku.

Sa više od 20 milijuna članova u 19 zemalja, BlaBlaCar  je dijeljenje prijevoza učinio uobičajenim načinom putovanja, stvarajući tako povoljniji oblik međugradskog putovanja temeljen u potpunosti na dotad neiskorištenom resursu, odnosno slobodnim mjestima u automobilima. Koristeći ovaj model, BlaBlaCar je postao globalni lider ekonomije dijeljenja te pomaže učiniti cestovna putovanja učinkovitijima i povoljnijima. Nicolas Brusson, suosnivač BlaBlaCara, kazao je:

“Izgradili smo efikasan novi način putovanja, proširili se na 3 kontinenta i  već sad 10 milijuna ljudi aktivno koristi BlaBlaCar tijekom jednog tromjesečja. Uz ovu investiciju ubrzat ćemo rast na novim i etabliranim tržištima, nastavljajući graditi najveću prometnu mrežu na svijetu koja se zasniva na ljudima. Ova investicija je važan korak prema redefiniranju mobilnosti na globalnoj razini.”

Blabla team (s lijeva): Suosnivači Frederic Mazzella, Nicolas Brusson i Francis Nappez
BlaBlaCar team (s lijeva): Suosnivači Frederic Mazzella, Nicolas Brusson i Francis Nappez   Foto: BlaBlaCar

Serija D ulaganja stiže kao odgovor na ubrzani rast BlaBlaCara u Europi kao i širenje na nova tržišta gdje postoji potreba da se popune rupe u javnom prijevozu, a troškovi posjedovanja automobila su veliki. BlaBlaCar će investiciju koristiti kao podršku kontinuiranom rastu, ali i za daljnja širenja. Trenutno kompanija na oku ima Brazil, Aziju i još neka tržišta u Južnoj Americi.

Vezane teme:

Nemoj ostati bez frendova, baterije i prijevoza jer nisi kliknuo na ovaj post!

Hrvatska je postala dio BlaBlaCara, globalne zajednice za dijeljenje prijevoza

Written By
More from CoolKlub
Beck’sova digitalna kampanja najbolja u Europi (VIDEO)
Molson Coors Europe proglasio Beck’speriment agencije Drap i Zagrebačke pivovare najboljom digitalnom...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.