S novih 200 milijuna $, BlaBlaCar postaje jedan od najbolje financiranih europskih startupova

Suosnivači Blablacara s lijeva: Frederic Mazzella, Nicolasa Brusson i Francis Nappez
Suosnivači Blablacara s lijeva: Frederic Mazzella, Nicolasa Brusson i Francis Nappez

BlaBlaCar povezuje one koji trebaju prijevoz na duljim relacijama s onima koji putuju u istom smjeru i imaju slobodnih mjesta. Rezultat? Štede i jedni i drugi!

BlaBlaCar, najveća svjetska zajednica za dijeljenje prijevoza, koja od ožujka 2015. djeluje i u Hrvatskoj, objavila je novu rundu ulaganja od 200 milijuna dolara koju predvode Insight Venture Partners i Lead Edge Capital uz sudjelovanje  Vostok New Ventures.

Nakon investicije od 100 milijuna dolara u srpnju 2014. BlaBlaCar je tako postao globalni servis širenjem u 7 novih zemalja na 3 kontinenta i potvrdio vodeću poziciju u Europi (akvizicijom druge najveće europske zajednice za dijeljenje prijevoza, carpooling.com, u travnju 2015.).

‘Investicija je prikupljena kako bi se zadovoljila globalna potreba za dijeljenjem prijevoza te ubrzao rast na etabliranim i novim tržištima koja su pokazala potencijal, a među kojima je i Hrvatska. Ova runda investicije čini BlaBlaCar jednim od najbolje financiranih europskih startupova, uz ukupno skupljenih više od 300 milijuna dolara.’, pojasnila je Antonija Bilić Arar, PR&Marketing Manager za Hrvatsku.

Sa više od 20 milijuna članova u 19 zemalja, BlaBlaCar  je dijeljenje prijevoza učinio uobičajenim načinom putovanja, stvarajući tako povoljniji oblik međugradskog putovanja temeljen u potpunosti na dotad neiskorištenom resursu, odnosno slobodnim mjestima u automobilima. Koristeći ovaj model, BlaBlaCar je postao globalni lider ekonomije dijeljenja te pomaže učiniti cestovna putovanja učinkovitijima i povoljnijima. Nicolas Brusson, suosnivač BlaBlaCara, kazao je:

“Izgradili smo efikasan novi način putovanja, proširili se na 3 kontinenta i  već sad 10 milijuna ljudi aktivno koristi BlaBlaCar tijekom jednog tromjesečja. Uz ovu investiciju ubrzat ćemo rast na novim i etabliranim tržištima, nastavljajući graditi najveću prometnu mrežu na svijetu koja se zasniva na ljudima. Ova investicija je važan korak prema redefiniranju mobilnosti na globalnoj razini.”

Blabla team (s lijeva): Suosnivači Frederic Mazzella, Nicolas Brusson i Francis Nappez
BlaBlaCar team (s lijeva): Suosnivači Frederic Mazzella, Nicolas Brusson i Francis Nappez   Foto: BlaBlaCar

Serija D ulaganja stiže kao odgovor na ubrzani rast BlaBlaCara u Europi kao i širenje na nova tržišta gdje postoji potreba da se popune rupe u javnom prijevozu, a troškovi posjedovanja automobila su veliki. BlaBlaCar će investiciju koristiti kao podršku kontinuiranom rastu, ali i za daljnja širenja. Trenutno kompanija na oku ima Brazil, Aziju i još neka tržišta u Južnoj Americi.

Vezane teme:

Nemoj ostati bez frendova, baterije i prijevoza jer nisi kliknuo na ovaj post!

Hrvatska je postala dio BlaBlaCara, globalne zajednice za dijeljenje prijevoza

More from CoolKlub

Google odgovorio djevojčici koja je za tatu tražila slobodan dan

OK. Za Hrvatsku ovo možda i nije neki cool savjet obzirom da...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.