Salomon CityTrail: Sljedeće druženje je u Maksimiru i evo zašto ga ne bi trebali propustiti

Salomon CItyTrail trčanje Zagreb prijave i reportaža
Salomon CItyTrail trčanje Zagreb prijave i reportaža

Nemate tenisice? Dat će vam ih! Ne znate koje? Znaju oni! Trebate savjet? Dat će vam ga. Prebrzi? Ima i spora grupa… Ukratko, nema izgovora da se ne pojavite

U životu nisam tako brzo pretrčao gotovo sedam kilometara. Stvarno! Ne govorim o vremenu koje je pokazivao moj sat. Govorim o onoj brzini u kojoj vrijeme prolazi brže no inače. #Onokad kad je kraj, a dobro je i vi bi još.

E, upravo tako prošao je moj prvi ovogodišnji CityTrail – gradska trkačka pustolovina u organizaciji Salomona i uz dvojicu vrhunskih trenera iz kluba RUN.HR – Martina Crnjakovića i Darka Heraka.

Možda ste pročitali pa znate što je CityTrail ali ako ne, evo ga. Riječ je Salomonovoj akciji, trčanju gradskim ulicama, parkovima, stazicama i puteljcima. Kroz dvorišta, uz i niz stepeništa… Smjer se često mijenja, a konstanta je jedino krajnji cilj ili ‘međustanice’.

Ako vam se sviđa to što čitate, slobodno se predbilježite za idući susret u utorak 19. svibnja (i tako svakog utorka sve do 9. lipnja) u 18 sati. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/05/s12-e1431470992305.jpg#”]Mjesto sastanka je kod caffea Zeus[/lightbox] u parku Bartola Kašića (onaj na kraju Martićeve ulice, lijevo je plac!) i trčat će se parkom/šumom Maksimir (Povjetarac maksimirskih jezera puni je naziv).

Pogledajte sve Salomon City Trail treninge i predbilježite se već sad!

Kako se pravilno trči?

Trčanje na ovaj način dobro će poslužiti kao promjena rutine ili sjajan booster za treninge u ostatku tjedna. Treneri će vam pomoći stručnim savjetom i vrlo  moguće da ćete zahvaljujući samo jednom njihovom rečenicom popraviti tehniku. Besplatno je, a ako imate sreće na kraju treninga možete osvojiti i poneki goodie.

Rekli ste koji broj?
Rekli ste koji broj?

Prvi najčešći izgovor poput: ‘Nemam tenisice za trčanje‘ u ovom slučaju padaju u vodu jer se ekipa iz Salomona pobrinula da svak isproba najnovije modele po želji. Čak ne morate znati broj niti namjenu – pomoći će vam i suziti izbor, a ako treba pokazati koja je lijeva, a koja desna xo-xo.

Salomon CItyTrail trčanje Zagreb prijave i reportaža
Svoju obuću ostavite u kutiji i isprobavate do mile volje.

Ja sam za prvo ovogodišnje CityTrail druženje odlučio svoje žute scream tenisice zamijeniti ovim X-Wind PRO modelom:

s4
Ovogodišnji model CityTrail tenisice X-Wind PRO

Sedam kilometara u posve novim tenisicama prošlo je bez problema. Reći ću samo da su vrlo stabilne i kao da ste na amortizerima. Za više možda nabacim koji test ali ovako – udobne i sigurne. Idemo dalje.

Što možete očekivati od CityTraila?

Drugi najčešći izgovor poput: ‘Ja sam prespor(a)’, također možete zaboraviti jer dva trenera znače i dvije grupe. Sporija grupa uistinu trči umjerenim tempom i ako imate barem malo kondicije – super! Brža grupa osim bržeg tempa odradi i nekoliko stotina metara dulju rutu. Kada smo već kod rute, sve ulice je teško pobrojati ali ovako je to otprilike izgledalo:

Kvaternikov trg – Branimirova (Hrvojevom kod Kuušića) – Hotel Sheraton – Tomislavov trg – Mažuranac – Zrinjevac  i nazad do Kvatrića (ne istim putem)

Na ovoj ruti stali smo u dva navrata. Na Tomislavovu i Marulićevu trgu na kojima smo radili vježbe istezanja i koordinacije.

Nakon sat vremena vratili smo se nazad, treneri su davali [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/05/s3.jpg#”]izjave[/lightbox], sretnici (nismo među njima) su na kvizu osvojili cool nagrade (bidone za vodu i slično) ali ni mi ostali nismo prošli lišo – bon s popustom od 20% na svu Salomon opremu dobro će doći. Hvala tenisice.hr i vidimo se idućeg utorka.

[divider]COOL SAVJET[/divider]

Ne propuštajte CityTrail sastanke i čuvajte kupone za kraj. Čujemo da je u pitanju tombola s vrijednim nagradama! Vidimo se.

More from Barbara Strelar
Top 10 stvari koje vježbanje potiče (a nisu ‘guza’, ‘trokut’ i ‘pločice’)
Kada krenemo vježbati, tražimo prvenstveno koristi za dio tijela od vrata –...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.