SUUNTO satovi: Donosimo pregled kompletne nove linije! (VIDEO)

SUUNTO Ambit Peak i Sport satovi
SUUNTO Ambit Peak i Sport satovi

Cure i dečki – idealan trening na vidiku! SUUNTO satovi sadrže apsolutno sve što vam treba, a mjere i impulse dok plivate.

Kada govorimo o liniji omiljenih proizvoda najradije ih zovemo obitelj još ako ste ljubitelj aktivnosti na otvorenom ovu ćete brzo prepoznati kao svoju. I nećete biti jedini. Dapače. Znate li da premijer i ministar vanjskih poslova Finske nose liniju satova Ambit pri svakodnevnom obavljanju poslova? Ne znam mjere li pritom prijeđene kilometre ili samo paze na otkucaje srca u nekim izvanrednim situacijama, ali činjenica jest da je riječ o iznimno cool satovima proizvođača sa 75 godišnjom tradicijom koje cijene sportaši profesionalci i amateri.

Ovoga mjeseca stiže nam tako novi SUUNTO paket koji uključuje prve pametne Bluetooth uređaje povezive s posve novom Suunto Movescount aplikacijom. Radi se o satovima Suunto Ambit3 Peak i Suunto Ambit3 Sport uz koje dolazi i novi senzor za mjerenje srčanog pulsa.

Kako se vidi iz priloženog linija sport namijenjena je svim amaterima koji ciljaju visoko ili su jednostavno gadget freakovi. Linija SUUNTO peak namijenjena je profesionalcima. Ukratko, mogućnosti koje ovi satovi nude ima toliko da će vam samo proučavanje uzeti jedan vikend. Krenimo redom.

Ovom linijom samo se nastavlja ideja prvog Suunto Ambit GPS sata iz 2012. Novi uređaji podrazumijevaju praćenje svih treninga i svakodnevnih aktivnosti uz dodatak da je stvar pomaknuta koji korak dalje i uz aplikaciju Suunto Movescount možete na svom pametnom telefonu pregledavati podatke, mijenjati postavke i bežično dijeliti aktivnosti, dok ste još na putu.

Kao i svaka aplikacija ovoga tipa moguće ju je i koristiti kao samostalan alat za praćenje i dijeljenje vaših dogodovština.  No, vratimo se mi satovima.

Suunto Ambit3 Sport mjeri impuls i dok plivate 

Novi Suunto Ambit3 Sport je totalna radilica! Lagan ručni uređaj, koji spaja sve karakteristike potrebne za trčanje, plivanje, bicikliranje i kombinirani trening. GPS osigurava točan tempo, navigaciju i praćenje, a monitor srčanog pulsa vam omogućava idealan trening. Uz već poznate karakteristike sata Ambit2 S tu su i nove značajke za specifične sportske funkcije, kao što su:

Plivanje: dugo očekivana karakteristika koju Ambit3 Sport nudi je mjerenje srčanog pulsa tijekom plivanja. Pojas za mjerenje srčanog pulsa s novim Suunto Smart senzorom, koji se prodaje zajedno s Ambit3 Sport HR, sprema vaš srčani puls za vrijeme plivanja i prenosi ga na vaš Ambit3 Sport kad izađete iz vode.

Vrijeme oporavka i nadzor aktivnosti: Ambit3 Sport nudi dnevno nadziranje aktivnosti za točan pregled vašeg vremena oporavka. Elegantno ručno računalo namijenjeno je zahtjevnim, ali istovremeno i svakodnevnim korisnicima, kojima su sportske aktivnosti vrijeme za opušanje i odmor.

SUUNTO Ambit sport i Peak satovi


Ime govori sve: Ambit3 Peak (vrh) i funkcije

Ambit3 Peak, nasljednik nagrađivanog Suunto Ambit2 sata i predstavlja novi vrhunski model Suunto Ambit obitelji. Ovo je sat za ozbiljne avanturiste i sportaše – ima sve najbitnije Suunto funkcije za sportove na otvorenom prostoru: navigacija, podaci barometra, visinomjer s FusedAlti, 3D kompas i druge funkcije.

Uz to ima i već opisane funkcionalnosti Ambit3 Sporta. Ambit3 Peak ima u usporedbi s  Ambit3 Sport dva puta dulje trajanje baterije (do 50 sati u GPS načinu rada), njegov izdržljiv dizajn sa staklenim vlaknima, ojačanim kućištem i okvirom od nehrđajućeg čelika, čini ovaj sat spremnim za najteže uvjete i sve pustolovine. Posebna inačica Sapphire od brušenog je čelika i kristalnog stakla koji daju dodatnu izdržljivost i eleganciju uz svoje primarne  funkcionalnosti. 

Suunto Movescount: napravite film iz svog treninga

S aplikacijom Suunto Movescount App možete i fotografirati i tako pokazati vašu trenutnu brzinu, udaljenost i druge pojedinosti na fotografiji. Vrlo jednostavno, samo jednim klikom možete svoje kretanje pretvoriti u Suunto film – animaciju vašeg putovanja, vizualiziranog 3D mapom, gdje možete pronaći fotografije i najzanimljivije trenutke vašeg puta. Suunto filmove možete napraviti i na temelju prošlih aktivnosti, naravno ako su pohranjenje na Movescount.

Kad se sat Ambit3 jednom poveže s aplikacijom Suunto Movescount App, vaš se GPS sat pretvara u multifunkcionalni pametni sat. Tada možete bežično pratiti svoje aktivnosti, promijeniti postavke sata i pobrinuti se da su vrijeme i GPS podaci točni dok ste na putu. Na satu također možete primati pozive i SMS poruke, ne morate prekidati trening da biste vidjeli tko vas zove. Dok biciklirate, možete pričvrstiti svoj mobilni telefon na bicikl i na taj ga način pretvarate u drugi zaslon svog sata.

Novi Suunto Smart senzor za praćenje srčanog pulsa

Na kraju tu je i SUUNTO Smart senzor koji vrlo točno i jednostavno mjeri srčani puls,  a koji je zbog svog dizajna najmanji Bluetooth® Smart kompatibilni senzor za srčani puls na svijetu.

Za vrijeme plivanja, vaš će se srčani puls bilježiti na senzor. Kada izađete iz vode, podaci će se bežično prenijeti na vaš Ambit3 sat ili na Sunntovu Movescount aplikaciju. Suunto Smart senzor s pojasom bit će priložen u Ambit3 Peak HR i Ambit3 Sport HR inačicama. Pojas se može kupiti i zasebno i upotrebljavati s aplikacijom Suunto Movescount, ili s drugim Bluetooth Smart kompatibilnim uređajima.

Suunto Ambit3 Sport i Ambit3 Peak, kao i novi pojas za mjerenje srčanog pulsa sa Suunto Smart senzorom i besplatna aplikacija Suunto Movescount App bit će dostupni od rujna 2014 godine. Više SUUNTO detalja

Vi bi samo sat za trčanje? Evo ga: SUUNTO Ambit 2R je novi cool gadget samo za trkače

https://www.youtube.com/watch?v=KHHLGt8-Dmo

More from Claudio Kramaric
Izbjegavajte ovakve navike
Znate li kako funkcionira država? Do 9 im je prerano, do 11...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.