Thats the way we like IT: Nova Salomon S-LAB kolekcija

sALOMON s-lAB OPREMA PROLJEĆE 2015

Za ovo proljeće Salomon je redizajnirao natjecateljske trail tenisice S-LAB SENSE 4 ULTRA koje su posebno prilagođene najboljim trkačima na svijetu (čitaj: nosi ih Kilian Jornet)

Kada sam prije tri godine počeo trčati, mislim da sam o tome već i pisao, nije mi bilo bitno kakve tenisice ili majicu nosim. Trčao sam relativno kratko i jedino što sam mjerio bila je dužina trening staze. Svaki dan novi trening i barem pola kilometra više…

Danas,  priznajem da ili me posve usisao konzumerizam ili treniram toliko dobro (revno) da itekako mogu prepoznati razliku između dobrog ili lošeg treninga i da iskustva loših treninga želim smanjiti na najmanju moguću mjeru. U mojem slučaju, razlika je u načinu prehrane toga dana (doručka pogotovo) i kako se osjećam u opremi koju nosim. Također, dobar trening u mojoj je glavi usko vezan s nabavkom nove i što je moguće kvalitetnije opreme (blesavo, ali tko prizna pola mu se prašta!).

SAZNAJTE KAKO JE POČELO: Idemo trčati Zagrebački polumaraton i ovo je naš plan!

 

Tenisice na primjer. Počeo sam skromno. Zapravo tako skromno da sam svoj prvi polumaraton mislio pretrčati u zbiljam iznošenim nikeicama. Fala bogu pa me Barbara odgovorila od tog poduhvata. Danas imam četiri para. Ali vuijek treniram u istima. Proljeće, ljeto i dio jeseni u Salomon X scream, a upravo se spremam na detaljan opis vrlo sličnog zimskog modela za trčanje.

S-LAB je kao Lexus

Četvrti par više je kao rezerva. Imam i još jedne ali trčanje u njima mi je nezamislivo poslije X-a… NO! Da se vratim na našu temu i promociju Salomonove linije opreme za trčanje 2015.

S-LAB sense 4 ultra
S-LAB sense 4 ultra Foto: Salomon

Prije nekoliko tjedana pisali smo o nevjerojatnoj inspirativnoj priči o [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/02/Kilian-Jornet1.jpg#”]Kilianu Jornetu[/lightbox], ultramaratoncu koji planira trčati Everest unutar 24 sata. Dok ga gledaš jednostavno je nemoguće ne primijetiti kako s lakoćom izvlači maksimum i kilometre posprema u džep. Jedan od razloga je i posao koji za njega obavlja salomonova radionica specijalizirana za natjecateljsku liniju: S-LAB.

U čemu trči i trenira Kilian? Pa recimo da je S-LAB najbolje što se trenutno na trčanju nositi može. Uz Kiliana, ova oprema nastaje i na zapažanjima jedne od najboljih gorskih trkačica na svijetu [lightbox link=”#”]Anne Frost[/lightbox]. 

U S-LAB kolekciji nalaze se različite natjecateljske tenisice za trčanje, podijeljene prema terenu po kojem trčimo (vidi inof dolje): od uređenih staza do najopasnijih dijelova netaknute prirode. Za ovo proljeće Salomon je redizajnirao natjecateljske trail tenisice S-LAB SENSE 4 ULTRA.

Posebno oblikovan unutarnji dio tenisice, nazvan ENDOFIT s glatkom i mekom bešavnom mrežicom savršeno obuhvaća stopalo i garantira precizno prepoznavanje podloge. S-LAB SENSE uz prijanjanje nudi i zaštitu uz poseban Profeel sloj koji štiti stopalo od oštrih stijena na zahtjevnim terenima, a istovemeno je izrazito fleksibilan.

Četvrta generacija S-LAB SENSE ima još bolji obuhvat, izdržljivost i zaštitu. Savršena kombinacija prianjanja i izdržljivosti daje sigurnost na svim terenima, pri svim brzinama.

Salomon S-LAB tenisice za sve podloge
Salomon S-LAB tenisice za sve podloge

Uz S-LAB trkačku obuću, Salomon je razvio i  S-LAB kolekciju kompresivne odjeće za trčanje. Uz klasičnu, sada postoji i kompresivna odjeća, koja stabilizira mišiće i povećava protok kisika u krvi. Radi se o najnovijim tehnologijama u razvoju tehničke odjeće, koja najboljim trkačima omogućava slobodu kretanja, minimalnu težinu i efikasnu zaštitu.

Ove osobine omogućavaju lakše i duže trčanje i brži oporavak. Salomonova linija kompresivne odjeće EXO garantira nesmetano kretanje i udobnost i na najdužim trkama, a istovremeno optimalno pristajanje za trčanje u svim vremenskim uvjetima.

L37162300_S-LAB_ADV_SKIN3_5SET_aluminium_black_Unisex_lo_144014

Za trkače, koji idu na zahtjevne, duže avanture, Salomon ima S-LAB hidracijsku naprtnjaču ADV SKIN 3 SET (12 ili 5 litara), koja nije samo naprtnjača, već savršen homogeni sustav.  Radi se o prvoj naprtnjači za trčanje koja se doslovno lijepi uz tijelo i garantira savršenu udobnost za vrijeme trčanja.

Ova svestrana naprtnjača omogućava lakše prelaženje velikih udaljenosti, a istovremeno je idealna za sve koji se često bave raznim sportskim aktivnostima u prirodi. Naprtnjača je u osnovi minimalistička, a pri upotrebi ostaje osjećaj da nosimo samo još jednu majicu.

 

Vezane teme:

Stvari za trčanje koje vam jednostavno trebaju

Moji savjeti za trčanje ljeti (nakon teške škole na Medvednici)

More from Claudio Kramaric

ZIG-ZAG: Medvjedi ‘likeabilni’ na svim društvenim mrežama

Njemačka tvrtka zbrojila ‘lajkove’: HK Medveščak je sa 160.663 fanova na Facebooku i...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.