Top 5 europskih filmova za učenje stranih jezika

filmovi za ucenje stranih jezika
filmovi za ucenje stranih jezika

Strani jezik brže će vam ući ‘u uho’ ukoliko uz standardno učenje ubacite i poneki trik, od slušanja glazbe do gledanja filmova s izvornim titlovima

Učite strani jezik i tražite dodatne zabavne sadržaje kako bi vam odabrani jezik što prije ušao „u uho“? Donosimo vam top 5 europskih filmova uz koje možete uživati i u izvornim govornicima švedskog, talijanskog, francuskog, njemačkog i ruskog jezika.

Savjet škole SMART: ako ste već upoznati s jezikom filma, pogledajte ga s izvornim titlovima. Tako ćete se najbolje uživjeti u jezik i uživati u filmu!

Švedski romantični horor: „Neka uđe onaj pravi“
Låt den rätte komma in, 2008.

Adaptacija istoimenog romana švedskoga pisca (ujedno i scenarista filma) Johna Ajvida Lindquista koja govori o povučenom dvanaestogodišnjem dječaku Oscaru kojeg maltretiraju dječaci iz škole. Ubrzo upoznaje neobičnu i tajanstvenu djevojčicu Eli za koju ubrzo počinje sumnjati da je vampirica…

Talijanska duhovita drama: „Malena“
Malèna, 2000.

U malo selo na Sicliji dolazi privlačna ali udana žena Malena koja postaje opsesija svih mjesnih tinejdžera. Radnja filma odvija se 1941. godine a dok je Malenin suprug na fronti, ona svojom ljepotom izaziva zlobu i pakost provincijalnih mještana.

https://www.youtube.com/watch?v=eawXms1mY7M

Njemačka biografska drama: „Divlji život“
Das wilde Leben, 2007.

Biografija o nemirnom životu Uschi Obermaier koja u dobi od 16 godina postaje najpopularnija djevojka klupske scene u Münchenu. Nakon selidbe u Berlin te života u prvoj njemačkoj politički orijentiranoj komuni nazvanoj „Kommune 1“ postaje popularna groupi djevojka i model. Zbog prigovaranja svojih hipi prijatelja da nije dovoljno politički angažirana, Uschi ih zanemaruje te se prepušta zabavi s popularnim glazbenim zvijezdama.

Francuska biografska drama: „Ronilačko odijelo i leptir“
Le scaphandre et le papillon, 2007.

Istinita priča o uredniku francuskog časopisa Elle koji tijekom vožnje 8.12.1995. doživi možda udar te ostaje potpuno paraliziran. Jean-Dominique Bauby sam je napisao knjigu po kojoj je snimljen ovaj film i to tako da je treptao lijevim okom (koje jedino nije ostalo paralizirano) odabirući na taj način slova.

https://www.youtube.com/watch?v=bQntp4an4vk

Ruski ratni film: „9. satnija“
9 РоTа, 2005.

Mlada sovjetska vojska proživljava sve strahote rata u južnom Afganistanu 1988. i 1989. godine. Film je snimljen po istinitom događaju te je proglašen najboljim ruskim filmom 2005. godine.

.

Napisala: Maja Derganc, asistent u marketingu škole SMART

.

[divider]Ovaj tekst nastao je u suradnji sa školom stranih jezika ‘Smart’ [/divider]

Smart škola stranih jezika

 

Smart škola stranih jezika posluje od 2006. godine, a dio je Smart grupe zadužen za poduku stranih jezika za sve uzraste: općeg i poslovnog tečaja stranog jezika, pripreme za međunarodno priznate certifikate, hrvatski za strance, pripreme za maturu i poduku te jezično savjetovanje.

 

 

 

 

 

Written By
More from Smart&Cool
Frankfurt: Nekoliko ideja gdje ići i što jesti (kad ste već tu)
Da, Frankfurt zaista jest grad businessa, novca, bankarstva i svega ostalog što...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.