Trčanje zimi: Salomon predstavio novu tehnologiju Motion FIT i tenisice Speedcross GTX

Mraz, vlaga, skliski tereni, slaba vidljivost samo su neki od mnogih elemenata koji prate zimske treninge trčanja ali, sigurno znate za one: ‘Zima, zima – pa neka je, ne boji se k’o je zdrav’; ili; ‘Sveta Kata snijeg na vrata’. Ne, ne glumimo prognostičare nego najavljujemo posve novu liniju zimske trkačke opreme iz Salomona.

Nakon Zagrebačkog maratona malo smo odmarali (ali samo malo) i nastavili trčati intenzivnije nego prošle godine u ovo doba kada smo si dopustili zimski san. Danas, odnosno u našem slučaju, trčati zimi znači tri do četiri treninga na tjedan uz obavezne vježbe jačanja trupa.

Osobno, zima mi (zasad) ne smeta. Ni Barbari. Sporiji smo – to je točno. Teže je kada je više vlage, ali sve u svemu gušt je još veći jer smo opet pomaknuli granice. Do neki dan i samo 4 stupnjeva iznad ništice moram priznati da nam ide sasvim dobro.

Najteža prepreka zimskom trčanju (kao i svakom drugom uostalom) je: natjerati se izaći iz kuće ili stana i zato imamo jako cool savjet:

Da bi krenuli u avanturu trčanja zimi dovoljno je obući čarapu! Da, da, dobro ste pročitali. Pokušajte sami i uvjerit ćete se da taj, inače, nimalo poseban pokret, uistinu čini čuda kada je u pitanju trčanje zimi. Oblačenjem čarape kao da mozgu poručujemo: nema nazad stari i kreće lavina.

Idemo sada zaviriti u novu ponudu za zimsko trčanje. Salomon predstavlja dosad najkvalitetniju i, kako tvrde, tehnički savršenu zimsku opremu za trčanje. Osobno, Salomon sam oduvijek doživljavao kao macho brand i ni ova linija u tome nije iznimka.

Što je tehnologija MOTION FIT?

Potpuna novost u segmentu tehničke odjeće je tehnologija MOTION FIT. Radi se o rezultatu dugotrajnog razvoja i preciznih analiza Salomonovih razvojnih inženjera, temeljenih na savjetima najboljih gorskih trkača i alpinista koji su omogućili učinkovitu, preciznu i laganu opremu za jednostavno kretanje.

salomon motion fit
Salomon Motion Fit tehnologija

Nova tehnologija Salomon Motion Fit omogućava prilagođavanje odjeće kretnjama ruku i ramenog područja za vrijeme aktivnosti. Kapuljača cijelo vrijeme aktivno prati kretanje glave i optimalno pristaje i u najzahtjevnijim aktivnostima.

Tenisice za zimu i zimsko trčanje Speedcros GTX

Uz Motion Fit predstavljene su i Speedcros GTX tenisice za trčanje u prirodi. Dobar obuhvat stopala, odličan kontakt s podlogom, dobra amortizacija i niska težina, osobine su koje nude.

Salomon navodi kako se radi se o ‘laganim, brzim i agresivnim tenisicama za trail trčanje, koje su namijenjene onima koji žele beskompromisno prianjanje na zahtjevnim podlogama’. Što se prijanjanja tiče tu su u pravu. X-Celerate i X-Scream uistinu pružaju vrhunski užitak trčanja u prirodi i na asfaltu tako da speedcrosice jedva čekamo isprobati.

Koliko sam zapazio na forumima, poseban CHEVRON potplat prilično je hvaljen jer omogućava super prijanjanje na svim zamislivim podlogama. Kombinacija trčanja po šumi, travi i makadamu ne predstavlja problem.

Tu je i LT muscle, nova osnova amortizacije, koja je zadužena za apsorpciju udaraca i pomaganju pri prijenosu energije iz petnog dijela u odraz čime olakšava aktivnosti i pojednostavljuje trčanje nizbrdo. Malo proširen petni dio u odnosu na prethodne modele daje više stabilnosti i udobnosti, a niska težina manje umaranja i brže trčanje.

Poboljšana je i mehanička zaštita jer su na najizloženijim mjestima postavljeni gumirani dijelovi, što im značajno produžava trajanje. U neugodnim vremenskim prilikama možete se osloniti na GORE-TEX vodootpornu membranu, koja brine da su vaša stopala suha i u ekstremnim situacijama.

Uz Speedcross 3 GTX spremni ste za bezbrižno trčanje, bez obzira na temperature i vremenske prilike, poručuje Salomon, a mi jedva čekamo isprobati i napisati! Više informacija:

MOTIONFIT1

 

Vezane teme:

Trčanje zimi i kako se pravilno odjenuti

Lisa Stublić, MARATONKA U SRCU

 

 

 

More from Claudio Kramaric
Elon Musk: Vođa kojeg bi zaposleni slijedili i u pakao
… i to s Coppertoneom u ruci! Malo smo se pozabavili likom...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.