U kakvoj ste formi? TERRY FOX RUN U ZAGREBU POČINJE ZA 10 DANA!

terry-fox-run-2014
terry-fox-run-2014

Ove subote ispred kafića Charlie u Zagrebu organizira se humanitarna prodaja majica, a idući vikend na Jarunu počinje utrka u kojoj treba sudjelovati barem jednom u životu

U kakvoj ste formi? Do odgovora na ovo pitanje mogli bi doći kroz desetak dana. Točnije u nedjelju, 21. rujna, kada se na Jarunu u Zagrebu održava jubilarna, 15. po redu, utrka Terry Fox Run, čija je svrha podizanje svijesti građana i prikupljanje donacija za istraživanja raka.

Puni naziv utrke je “Maraton nade” a organiziraju je kanadsko Veleposlanstvo i Hrvatska liga protiv raka. Kako smo rekli,zgodna je to prilika da provjerite formu. Nedjeljom se ionako trči lakšim tempom pa čak i ako trenirate nećete izgubiti mnogo na ritmu treninga, a pomoći ćete. To je sigurno!

U utrci oko jarunskog jezera mogu sudjelovati svi zainteresirani građani – trčanjem, vožnjom bicikla, rolanjem ili hodanjem, a prikupljena sredstva bit će donirana Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja nasljednog raka dojke i jajnika, rekao je predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga.

Prvi dio TerryFox Runa počinje ovaj vikend. U subotu 13. rujna, ispred kafića Charlie u Zagrebu, organizirat će se humanitarna prodaja majica za utrku koja se svake godine trči u čast mladića Terryja Foxa.

TERRY FOX ZAGREB 2014.1On je, podsjetimo,  obolio od raka i izgubio nogu. Kako bi sakupio novac za liječenje, 1980. krenuo je u utrku po Kanadi koju je nazvao „Maraton nade”. Trčao je 143 dana po 42 kilometra dnevno no utrku, nažalost, nije uspio završiti jer se bolest vratila i oduzela mu život u 22. godini.

U čast hrabrom Terryju njegova obitelj odlučila je nastaviti tradiciju te je pokrenula akciju skupljanja novca za borbu protiv raka koja se održava svake godine u kanadskim gradovima, a u organizaciji kanadskih veleposlanstava i u 67 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska.

Zahvaljujući ovoj utrci dosad je prikupljeno više od 600 milijuna dolara koji su uloženi u istraživanje raka u zemljama u kojima se utrka organizira, bilo bi COOL da se vidimo!

Pogledajte kako izgleda Terry Fox Run u Zagrebu:

More from CoolKlub

Znate li baš sve nadimke momčadi na Prvenstvu u Brazilu?

Znate kako kaže onaj mali: Vatreni, Elf, Drakula, Vakula, Spajdermen… E pa,...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.