Vaš iPhone će naučiti sve o vašim navikama i nikad neće ostati bez baterije…

iPhone baterija
iPhone baterija

Biheviorizam je pristup u psihologiji koji se temelji na tvrdnji da je ponašanje zanimljivo i vrijedno znanstvenoga istraživanja, što kada istraživati krene vaš iPhone jer ste ostali bez baterije?

Ovo stvarno lijepo zvuči, ali više kako da slušam reklamu: A onda je svizac… No, ajmo povjerovati u mogućnost da nam mobitel (iPhone) više nikada neće ostati bez baterije u najgorem mogućem trenutku. Naime, Apple je predao zahtjev, točnije dva patenta za očuvanje baterije i tehnologijom koja ‘upija’ kako i na koji način koristimo naš uređaj.

NOVO! Novi iPhone 6: Iscurila još jedna fotografija!

.

Nakon razdoblja međusobnog upoznavanja, inteligentni softver trebao bi odrediti polazišne točke – kada radite i u kojem dijelu dana najčešće koristite mobitel i podatke klasificirati i pospremiti u određeni raspored. Onaj dio dana u kojem se prečesto ne koristi, mobitel bi sam isključio  neke mogućnosti i aplikacije kako bi sačuvao bateriju i tako dalje redom, sve do predviđanja dana i sati u tjednu (vikendi?) kada mobitel koristite manje no inače.

Cool moment u ovoj priči jest taj kada bi mobitel mogao prepoznati punjenje baterije ‘zlu netrebalo’, odnosno onda kada ga punite tek toliko da budete sigurni kako vas neće ostaviti na cjedilu, a zapravo vam neće toliko trebati što također utječe na životni vijek baterije.

Apple razvija ovaj sustav potaknut brojnim kritikama kako iPhone jednostavno nema dovoljno dobru bateriju. Patenti su predani krajem 2012. godine i treba proći vrijeme razmatranja pa je za očekivati je kako bi novi iPhone 6 mogao biti još malo pametniji.

More from Claudio Kramaric
Gdje jesti u Beogradu? Posjetili smo restoran Supermarket…
Jako COOL mjesto koje preporučamo ali samo ako ste se zasitili domaće...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.