Vaš iPhone će naučiti sve o vašim navikama i nikad neće ostati bez baterije…

iPhone baterija
iPhone baterija

Biheviorizam je pristup u psihologiji koji se temelji na tvrdnji da je ponašanje zanimljivo i vrijedno znanstvenoga istraživanja, što kada istraživati krene vaš iPhone jer ste ostali bez baterije?

Ovo stvarno lijepo zvuči, ali više kako da slušam reklamu: A onda je svizac… No, ajmo povjerovati u mogućnost da nam mobitel (iPhone) više nikada neće ostati bez baterije u najgorem mogućem trenutku. Naime, Apple je predao zahtjev, točnije dva patenta za očuvanje baterije i tehnologijom koja ‘upija’ kako i na koji način koristimo naš uređaj.

NOVO! Novi iPhone 6: Iscurila još jedna fotografija!

.

Nakon razdoblja međusobnog upoznavanja, inteligentni softver trebao bi odrediti polazišne točke – kada radite i u kojem dijelu dana najčešće koristite mobitel i podatke klasificirati i pospremiti u određeni raspored. Onaj dio dana u kojem se prečesto ne koristi, mobitel bi sam isključio  neke mogućnosti i aplikacije kako bi sačuvao bateriju i tako dalje redom, sve do predviđanja dana i sati u tjednu (vikendi?) kada mobitel koristite manje no inače.

Cool moment u ovoj priči jest taj kada bi mobitel mogao prepoznati punjenje baterije ‘zlu netrebalo’, odnosno onda kada ga punite tek toliko da budete sigurni kako vas neće ostaviti na cjedilu, a zapravo vam neće toliko trebati što također utječe na životni vijek baterije.

Apple razvija ovaj sustav potaknut brojnim kritikama kako iPhone jednostavno nema dovoljno dobru bateriju. Patenti su predani krajem 2012. godine i treba proći vrijeme razmatranja pa je za očekivati je kako bi novi iPhone 6 mogao biti još malo pametniji.

More from Claudio Kramaric

Movescount portal – sve što trebate za praćenje treninga

Isplanirajte trening i usporedite rezultate s vršnjacima!
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.