Veliki pregled jesenskih festivala Cool Kluba

pregled jesenskih događanja
pregled jesenskih događanja

Kamo za vikend? Ako nevoljko dočekujete jesen, evo liste od Zagreba do Munchena, redom zanimljivih događaja i festivala koji će vam zasigurno uljepšati nadolazeće godišnje doba, za svaki džep i za svačiji ukus


Dobro došli u rujan! Evo, kiša pada cijelo popodne. Da, da, ljeto ćemo polako ispratiti. S njim i duge dane i tople večeri. No čemu ta sjeta, iako je upravo ona totalno jesenski đir? Zar nije super kako neki ljudi vole kišu, baš kao što neki vole ponedjeljak? To je pravi COOL stav – i zato, veselimo se jeseni jer jesenske radosti stižu!

Kao i svako godišnje doba i jesen ima mnoge čari. Jesen je vrijeme berbi, od grožđa do maslina. To je vrijeme pečenih kestena i mladog vina, ali i tartufa i vrganja. Očito to je vrijeme otvorenog apetita ali i ugodnih šetnji uz šuškanje lišća pod nogama.

Ako ste i dalje skeptični i nevoljko dočekujete jesen, evo liste zanimljivih događaja i festivala koji će vam zasigurno uljepšati nadolazeće godišnje doba, za svaki džep i za svaki ukus. Mi smo našu listu namjerno počeli ali i završili s festivalima odnosno događanjima u Hrvatskoj:

Dani Tartufa u Istri

Festival Tartufa U Istri su već ovaj vikend (07.09.2013.) započeli Dani tartufa, koji se nastavljaju skoro svaki vikend sve do početka studenog. Lokacije se izmjenjuju između Livade, Buzeta i Motovuna. Glavni događaj je onaj od 4. do 6.listopada u mjestu Livade kada će program uključiti i izložbu, ali i licitaciju ove vrijedne namirnice.

 

Festival svjetla u Berlinu

Festival svjetla Berlin 1Kako od nedavno Lufthansa ima direktne letove iz Zagreba za Berlin, Festival svijetla koji se održava upravo u tom gradu ne čini se tako dalekim. Nađete li se u Berlinu od 9. do 20. listopada nemojte ga propustiti. Iako München dobiva sa svojim Oktoberfestom puno više pažnje, Berlinske monumentalne povijesne građevine na tom festivalu ustvari su platna umjetnika na kojima uz pomoć svijetla i projekcija stvaraju svoja umjetnička djela. To je pravi spektakl. Da li ćete grad obići biciklom, busom, taxijem ili brodom na vama je.

Jesenski festival u Parizu

Jesenski festival u Parizu

Jesenski festival u Parizu već traje i imate vremena sve do kraja godine. Predstavlja proslavu suvremene umjetnosti. Festival je osmišljen kako bi ‘oživio’ Pariz nakon ljetnog mrtvila i kao takav predstavlja kulturnu instituciju već 39 godina. Od rujna do prosinca na njemu sudjeluju umjetnici svih žanrova, ovo je ipak grad Toulouse-Lautreca, Edgara Degasa, Josephine Baker i Edith Piaf. Pariški jesenski festival prava je proslava umjetnosti u kojem će zasigurno uživati mnogi (studenti umjetnosti sigurno – Pariz je ipak najbolji sveučilišni grad na svijetu)

Cafe Budapest, festival suvremene umjetnosti u Budimpešti

Cafe Budampest festival

Ako su vam Pariz ili Berlin daleko, a rado bi zbrisali van granica Lijepe naše, Budimpešta je svega par sati vožnje. Od 5. do 14. listopada u Budimpešti se održava Cafe Budapest – festival suvremene umjetnosti. Događaji uključuju otvorenje uz svijetlom oslikane fasade (baš kao Berlin), Jazz maraton, Noć muzeja suvremene umjetnosti (ima ih 14) i razne kazališne predstave.

More from @B_arrow

2014.: POVUKLI SMO OKOMITU CRTU

‘One su iznimno pametne i nadarene žene koje su dio svog poslovnog...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.