Veliki pregled jesenskih festivala Cool Kluba

München – trebamo podsjećati?

Festival Oktoberfest

No, ako vam nije do umjetnosti, nego do piva i kobasica za par sati vožnje možete biti i u Münchenu. Zar treba spomenuti zašto? Pa naravno – Oktoberfest! Svake godine ga posjeti gotovo 7 milijuna ljudi. Prva takva fešta održana je 12. listopada 1810. godine, na ceremoniji vjenčanja princa Ludwiga I. i princeze Terezije od Bavarske. Festival traje od 21. rujna do 4. listopada na Terezijinim livadama i sigurno je jedinstveno iskustvo.

Festival balona u Kirchbergu

Festival balona

Nešto potpuno drugačije i iz sasvim druge perspektive je Libo Međunarodni Balon Kup u Kirchbergu, Austriji (20. – 29.09.2013.). Natjecanje šarenih balona pogonjenih toplim zrakom  sigurno su zanimljiv pejzaž koji se proteže preko neba u Alpama.

Tjedan restorana, Britanac…

 

festivali i događaji u Zagrebu zagrebU Zagrebu, od 04.10.-13.10. traje Tjedan restorana. Izvrsna je to prilika da rezervirate večer za izlazak i dobru klopu uz vrlo pristupačne cijene. I sve to u cilju oživljavanja zagrebačke gastro scene. Cool!

Isto tako, nedjelja na Britancu postala je kultno mjesto – pa će i u jesenskoj sezoni žariti i paliti. Tamo je ponuda starina sve zanimljivija i stvarno svatko može pronaći nešto za sebe. Kafići su prepuni i ugodni i izvrsna alternativa prenapučenoj „špici“ u subotu. „Kava & tava“ nudi i klopu, blizu je i Velvet također mjesto vrijedno spomena kada su u pitanju vikend događaji, ali mi bi rado na Britancu vidjeli i dodatnu ponudu. Zar ne bi i Britanac mogao JOŠ više i JOŠ bolje? Pogotovo u živoj zagrebačkoj jeseni. Turisti misle da je cool, a i Cool Klub također.

Samo još da nam se ispuni želja pa da Britanac ne bude samo mjesto za nedjeljnu kavu već i za nedjeljni brunch (niti breakfast niti lunch – nego nešto između – brunch) i jesen će biti savršena!

Ako smo neki festival ili događaj zaboravili (a jesmo), slobodno nam u komentarima nadopišite svoj prijedlog. Hvala Vam!

More from @B_arrow

Deset činjenica o Pinterestu koje trebate znati

Pinterest i LinkedIn popularnije su društvene mreže od Twittera, objavio je Reuters....
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.