Zagrepčani osmislili Bike2Lock, ultimativnu zaštitu protiv krađe bicikala

Bike2Lock Zagreb bicikl čuvanje zaštita

Bike2Lock sustav omogućava parkiranje bicikla te njegovo sigurnosno zaključavanje, a da na taj način budu zaštićeni od krađe svi vitalni dijelovi bicikla

Ako vozite bicikl ovo je vrlo moguće vijest koju ste dugo čekali jer sva je prilika da ste barem jednom (da jednom!) ostali bez svog ljubimca na dva kotača. Jesmo li u pravu? Čitajte dalje.

Naime, na naš nam se mail javio Natko Bošnjak, jedan od trojice mladih inovatora iz Zagreba koji sa svojim izumom Bike2Lock uskoro kreće put Dubaija na najveći forum investicija i inovacija AIM Dubai 2017 od 02. do 4. travnja. Da stvar bude bolja, Natko i ekipa su jedini start-up iz Hrvatske pozvan na ovu manifestaciju na kojoj se očekuje 15.000 investitora i sudionika.

Natko Bošnjak (27), Slaven Pokrivko (28) i Antonio Filipović (27) iz Zagreba osmislili su, kako kažu,  jedinstveni sigurnosni sustav čija je namjena zaključavanje bicikala na javnim površinama.

‘Bike2Lock sustav omogućava parkiranje bicikla te njegovo sigurnosno zaključavanje, a da na taj način budu zaštićeni od krađe svi vitalni dijelovi bicikla tijekom parkiranja na javnim površinama. Svaki bicikl ima svoju „parking kapsulu“ koja se po ostavljanju bicikla i po aktivaciji sustava zaključava’, rekao nam je Natko.

Međutim prava vrijednost proizvoda je u softverskom rješenju koje je implementirano u sigurnosni sustav Bike2Lock-a. Tu je i solarno napajanje cijelog sustava koje u prvoj fazi osigurava video nadzor i rasvjetu, a u drugoj fazi projekta namijenjeno je za punjenje električnih bicikala. Cijeli pametni sustav povezan je s aplikacijom na mobilnom telefonu koja sve kontrolira i šalje informacije korisnicima. Uostalom, pogledajte kako radi

‘Brojne europske zemlje promoviraju i njeguju kulturu vožnje bicikala ali se istovremeno susreću s problemom krađe i oštećenja bicikala. Primjerice Nizozemska je zemlja gdje je registrirano 16 milijuna bicikala, a od toga ih se godišnje ukrade oko 4 milijuna (20%). Slična je situacija i u zemljama poput Njemačke, Belgije i Norveške. Naša je ideja prvotno bila usmjerena na rješavanju problema krađe i zaštite bicikala na javnim površinama te se iz nje razvio cijeli Bike2Lock pametni sustav’,  rekao nam je Slaven Pokrivko jedan od inovatora.

Što mislite o Bike2Lock-u? Napišite nam u komentarima. Hvala na čitanju!

Tags from the story
, ,
Written By
More from CoolKlub
Film Ghostbusters vraća se u kina!
Ali samo radi proslave velike obljetnice! Bill Murray, Dan Akroyd, Sigourney Weaver… Who you...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.