Search
Close this search box.
cool novi logo header

Osnivači i autori na CoolKlubu

Svatko može pisati za CoolKlub ako se želi predstaviti široj javnosti, a nema vremena pokrenuti svoj blog ili web sjedište. Selfbranding je ključ boljeg poslovanja. Autori tekstova kvalitetnije se ističu od onih koji nikada ništa nisu napisali.

Ukratko, ako imate strast prema nečemu i volite pisati  pošaljite mail Claudiu.

Kako je nastao CoolKlub?

Kao odgovor na pitanje:

Kada bi mogao birati, što bih, od svega na svijetu, najviše htio raditi?

Naime, uz predavanja na fakultetu, posao na E-commerce projektima za klijente kao i vlastite trgovine BellePoque i Wow- Junkie.com obožavam pisati. U save ovo ubaciti ubaciti uređivanje magazina koji će ljude nasmijati, opustiti i, možda, poučiti nečemu meni je aposlutni kraj svijeta. Magazin koji nije dosadan, prepotentan i potcjenjivački. Takav projekt radio bih do kraja života jer ja, vidite, i dan danas smatram da je novinarstvo plemenita vještina i poziv za koji osjećam nejvjerojatnu strast.

U fokusu CoolKluba su…

Dobri savjeti i teme koje fasciniraju moderno društvo. Od medija i društvenih mreža, internet marketinga, poslovnih navika i stila, do inspirativnih priča i savjeta koje smo i sami iskusili, provjerili i uvjerili se da rade pa ih sada dijelimo. CoolKlub bi vas trebao učiniti jačima i pozitivnijima!

Misija nam je ležerno i dopadljivo pisati o stvarima koje su uzbudljive, zanimljive i koje unose svježinu u život. Svak tko smatra da može pridonijeti dobrodošao je u naš klub.

U životu treba uživati, a da bi to mogli treba ga sustavno graditi. Kockicu po kockicu i zato: Svatko stvara svoju sreću, a naša je sreća Cool Klub!

Osnivači:

 

Barbara Strelar @b_arrow, dipl. oecc., ponosna mama, nepopravljivi entuzijast i optimist, serijska poduzetnica i samoproglašena ovisnica o self helpu (i TikToku).  Njen životni moto pokretačka je snaga CoolKluba, a glasi: Live and Learn/Work and Play. Osnivačica webtrgovine WOW Junkie i još nekoliko uspješnih tvrtki.

Količina energije u ovoj ženi neopisiva je. U jednom trenutku dogovara posao s japanskim partnerima u drugom vozi svog sina na tenis, a u trećem je možete sresti na Tuškancu kako trenira za polumaraton. Obožava knjige i jezike. Nakon Engleskog, Francuskog i pomalo Njemačkog.  Borila se i s Portugalskim.

Nemojte da vas vidi da uludo trošite papir ili se u prirodi ponašate neodgovorno. Tu ne prašta!

Claudio Kramaric, bivši novinar i urednik s 15 godina iskustva, danas poduzetnik i profesor na Sveučilištu Algebra. Ponikao u  (nikad prežaljenom) Vjesniku, nastavio u 24sata i Novoj TV da bi kroz poprilično opsežan put vlastitog rebrandinga i školovanja postao to što je danas – profesor i asistent na kolegijima Sveučilišta Algebra: 

  • PR i E-Commerce
  • Sadržajni marketing
  • Dizajn interakcijskih sustava
  • Digitalno oglašavanje 

Predaje u sklopu Goolgeova projekta Digitalna garaža, seriju predavanja u kojima se poduzetnicima i obrtnicima kroz primjere ukazuje na važnost digitalne prisutnosti na tržištu. Vodio je redakcije od samo dva ali i 13 novinara. Pokretao i uređivao posebne priloge i novinske projekte. Od 2013. do danas otvara nekoliko E-trgovina, autor je rada Ecommerce u Hrvatskoj.

Savjetuje ekipu koja svoju tvrtku želi pozicionirati na internetima. Eh da, zajedno s Barbarom osnovao najbolji webshop u regiji. WOW Junkie beauty koncept.

Ono što zna – rado dijeli studentima, a za ostalo pita. 

Za oboje, CoolKlub.com je ispušni ventil koji je od bloga krenuo nekim putem magazina za cool ljude. Nekada raste brzo, nekada sporo. Nadam se da u temama koje predstavljamo nalazite gušta. Otvoreni smo za sve tipove kritika i prijedloga.

Oboje vole sport, a uz trčanje ih u posljednje vrijeme zabavlja i tenis i svi mogući sportovi, pronađite ih u Gym4You.

COOL SURADNICI


ANTONIJA BILIĆ ARAR, Content mašina. U trenutku kada smo imali čast da napiše za nas nekoliko tekstova bila je: urednica i novinarka koja je zanat istesala u printu, a prije 10 godina slučajno završila na webu i otad u dinamičnoj, ali sretnoj vezi s digitalom. Partner je to koji traži maksimalni angažman i ne dopušta da se uljuljkaš, ali baš zbog toga je veza uzbudljiva.”, kaže Antonija. Ova cura je osoba s kojom volite piti kavu, hodajuća je enciklopedija za content. Naime, uz sve, Antonija je educirani specijalist za internet marketing, uskoro certificirani stručnjak za content marketing.
U braku
je s web developerom pa teško raspoznaje granicu između privatnog i poslovnog. Autorica je bloga finepapice.net i SEO/content suradnica na projektu oninstagram.com Uza sve digitalije, priznaje da voli print – nema joj do dobre knjige. Gurmanica, kuharica otvorena uma. Antonija danas je jedna od porketačkih snaga jedne Netokracije. Naš duboki naklon!

ANITA MERKL BOGNAR, direktorica PR odjela u agenciji Akter Public. Pokretač dobrih ideja i pozitivne vibre. Piše pjesme, one koje vas udare u trbuh pa vi sjednete i treba vam da dođete sebi. Obožava glazbu i s nevjerojatnim žarom  piše o njoj ali i svim ostalim temama koje analizira do najsitnijih detalja. Anitine teme su zabavne i  pršte zanimljivim podacima koje nećete pronaći nigdje nego na CoolKlubu!

IVA UŠĆUMLIĆ GRETIĆ, autorica hit romana ‘Duhovi’, novinarka i općenito osoba s kojom želite piti kavu. Ima fotografsko pamćenje pa će bez problema o nekoj aktualnoj temi izvući koristan podatak star 15 godina i spojiti ga u jednu cjelinu. Baš kao rade vrsni komentatori analitičari. Vjesnikova škola novinarstva! Iva svoje tekstove u radnoj verziji naziva: ‘Evo nu’ ili samo ‘Nu’ ili ‘Ako hoćeš neš sa tim’… Mi, naravno, hoćemo jer smo COOL.

ZRINKA KLUKOVIĆ, mlada novinarka koja nam se javila sama i odmah počela pisati teme kao da je u redakciji od prvog dana. Da nam je rekla da ima staža mi bi joj povjerovali jer se i sa zahtjevnim temama snalazi kao riba u vodi. Iznimno nam je drago što je s nama, odnosno što je odabrala CoolKlub za razvoj svog talenta i nadamo se da će to ostati i u buduće.

SARA TILLY,  magistra politologije. Sama se javila i odlučila nabaciti poneki post. Točnije, tri u dva dana. Produktivnost i osjećaj za dobru temu Sarini su aduti. Evo što ona sama kaže o sebi: “Magistra politologije, a zapravo strastvena zaljubljenica u glazbu, novinarstvo, fitness i trčanje, te romane o Discsvijetu Terry Pratchetta. Od malena se moglo reći da nisu sve daske na broju kad se sa svega 9 godina uhvatila učenja egipatskih hijeroglifa, a sada u slobodno vrijeme proučava psihopatologiju, piše glazbene recenzije i pokušava naći najbolji spoj trčanja i glazbe dok putem Coursere vodi bitke sa znanjem o internet marketingu.

MARTINA MOLINARI je marketingašica i PR s iskustvom u sektoru internet usluga, maloprodaji, izdavaštvu te industriju mode i ljepote. Trenutno vodi promociju i eksterne komunikacije portala MojPosao, konzultant je u digitalnoj agenciji Manifest Media za dva startup projekta i predaje na programu Specijalist za internet marketing u Algebri. Na blogu Marketing Bites piše o digitalnom marketingu i odnosima s javnošću.

UPDATE: Ožujak 2015.: Martina je upravo odselila u London i prepustila nam njene kolumne sa stranice Marketing bites koje s radošću objavljujemo i dalje. Čitajte Martinine savjete!

SMART GRUPA, točnije Škola za strane jezike SMART i sve profesorice koje tamo rade. Čitajte tekstove o cool mjestima/48sati i znat ćete zašto smo im prepustili teme o putovanjima. Da li ima boljih vodiča od COOL mladih profesorica koje su obišle svijet?

ELVIRA MLIVIĆ BUDEŠ, je poduzetnica i konzultantica koja se od 2001. godine bavi razvojem poslovnih vještina. Do sada je uspješno surađivala s preko 380 pravnih osoba, a preko 300 fizičkih osoba je pohađalo njene programe usavršavanja s područja menadžmenta, prodaje, poduzetništva, marketinga i odnosa s javnošću. Direktorica je tvrtke te osnivačica i voditeljica 9 programa usavršavanja Poslovnog učilišta Filaks (od 2008 do danas) s verifikacijom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

IVANA JELINČIĆ – ATKINSON, je certificirana učiteljica joge i registrirana od strane Yoga Alliance, voditeljica progresivnih sistemskih konstelacija, i osnivačica samostalnog projekta Systemic Yoga. Prije nego što se profesionalno skroz orijentirala na područje yoge i wellnessa, Ivana je diplomirala turistički menadžment u Chileu, te radila kao predavačica engleskog i španjolskog jezika. Završila je niz edukacija iz joge, među njima obuku za učitelje u renomiranoj školi za jogu – Centered Yoga Thailand (Samahita Retreat) kod učitelja Paula  Dallaghana. Za progresivne sistemske konstelacije se usavršavala u institutu Icalma u Chileu, te školi Luz Rodrigues, u Španjolskoj. Posljednjih desetak godina njezin rad u području joge i well-beinga obuhvatio je Hrvatsku, Tajland, Indoneziju, Kinu i Čile. Ivana je radila za neke od najpoznatijih instituta i resorta za jogu i wellness u Aziji, u ulozi direktorice, savjetnice i učiteljice, a trenutno joj je stalna adresa u Santiagu de Chile gdje vodi samostalni posao. Putem personaliziranih programa koje nudi Systemic Yoga, Ivana u radu s klijentima primjenjuje holistički pristup za upravljanje stresom i postizanje unutarnjeg mira, koji uključuje jogu, meditaciju, progresivne sistemske konstelacije te mindset coaching.diplomirala ekonomiju i turistički menadžment u Čileu. Predavačica je i prevoditeljica španjolskog i engleskog jezika te je certificirani senior yoga teacher. Posljednju u nizu edukacija završila je u renomiranoj školi za jogu – Centered Yoga kod učitelja Paula Dallaghana. Ivana je provela zadnjih pet godina na Tajlandu gdje je radila na Samahita Yoga Institutu kao Direktorica Wellnessa i yoga učiteljica zatim na Baliju kao direktorica poslovnog razvoja i programa luksuznog Svarga Loka Resorta te u Kini (Peking) kao senior yoga učiteljica i savjetnica za razvoj wellnessa te predavačica Engleskog u Walt Disney skoli. Prosle godine Ivana se vratila u Chile gdje je prvo radila kao stalna predavačica engleskog jezika na renomiranom sveučilištu Universidad de Concepecion  a trajnim preseljenjem u glavni grad Santiago,  zapocinje samostalni posao kao konzultatinca i edukatorica u wellnessu, hotelijerstvu i jogi. Takodjer, trenutno se usavrsava za voditeljicu Obiteljskih Konstelacija u Chileanskom institutu ICALMA.

VELIMIR ŽAGAR  svoje dugogodišnje iskustvo u informatičkoj industriji uspješno je spojio sa marketingom te danas vodi multidisciplinarne timove u stvaranju inovativnih digitalnih rješenja.

MARTINA ERCEG je magistra arhitekture sa višegodišnjim iskustvom rada na obiteljskim kućama, stambenim, poslovnim i medicinskim objektima, uključujući i rad na interijerima. Dovoljno je čuti njen citat pa da razgovori o arhitekturi počnu:  ‘Zelenilo volim vidjeti samo u tuđem dvorištu!’