O NAMA

Svatko može pisati CoolKlub ako se želi predstaviti široj javnosti, a nema vremena pokrenuti svoj blog. Selfbranding je ključ boljeg poslovanja. Ako imate strast prema nečemu i volite pisati javite se na: claudio.kramaric@gmail.com

Cool Klub je nastao kao odgovor na jedno pitanje:

Kada bi mogao birati, što bih, od svega na svijetu, najviše htio raditi?

Odgovor: Uz digitalni marketing i predavanja ubaciti uređivanje magazina koji će ljude nasmijati, opustiti i, možda, poučiti nečemu. Da nije dosadan, prepotentan i potcjenjivački. CoolKlub piše o cool stvarima na cool način. Fokus su dobri savjeti i teme koje fasciniraju moderno društvo. Od medija i društvenih mreža, internet marketinga, poslovnih navika i stila, do inspirativnih priča i savjeta koje smo i sami iskusili, provjerili i uvjerili se da rade pa ih sada dijelimo.

CoolKlub bi vas trebao učiniti jačima i pozitivnijima!

Misija nam je ležerno i dopadljivo pisati o stvarima koje su uzbudljive, zanimljive i koje unose svježinu u život. Svak tko smatra da može pridonijeti dobrodošao je u naš klub.

U životu treba uživati, a da bi to mogli treba ga sustavno graditi. Kockicu po kockicu i zato: Svatko stvara svoju sreću, a naša je sreća Cool Klub!

Autori i osnivači:

Claudio Kramaric, PR manager, predavač na Algebri  s 15 godina iskustva u print i digitalnim medijima s iskustvom u ekonomiji i unutarnjoj politici te u subkategorijama poput turizma i (pogotovo) IT sektora. Vodio sam redakcije od dvoje ali i 13 novinara. Pokretao posebne priloge i uređivao najveće projekte. Tri sam godine radio kao showbizz reporter u najgledanijem magazinu na Novoj TV. Posljednjih godina predajem, vodim agenciju i intenzivno pratim sve novotarije vezane uz internet poslovanje. Savjetujem ekipu koja svoju tvrtku želi pozicionirati u internetima. Eh da, skupa s Barbarom osnovao sam i najbolji webshop u regiji. WOW Junkie beauty koncept.

Od ožujka 2014. predajem na Visokom učilištu Algebra, u okviru Specijalisti za internet marketing moj posao su Online PR i Društvene mreže. Ono što znam – rado dijelim, a za ostalo pitam.

CoolKlub.com je ispušni ventil koji je od bloga krenuo putem magazina za cool ljude. Nadam se da u temama koje predstavljamo nalazite gušta. Otvoreni smo za sve tipove kritika i prijedloga.

Pratite me na Google

Pratite me na Twitteru: @claudiokramaric

Barbara Strelar, @b_arrow, ponosna mama, nepopravljivi entuzijast i optimist, samoproglašena ovisnica o self helpu, poduzetnica, dipl. oecc. Životni moto: Live and Learn/ Work and Play. Osnivačica webtrgovine WOW Junkie.

Količina energije u ovoj ženi neopisiva je. U jednom trenutku dogovara posao s japanskim partnerima u drugom vozi svog sina na tenis, a u trećem je možete sresti na Tuškancu kako trenira za polumaraton. Obožava knjige i jezike. Nakon Engleskog, Francuskog i pomalo Njemačkog, Trenutno se bori s Portugalskim.

Nemojte da vas vidi da uludo trošite papir ili se u prirodi ponašate neodgovorno. Tu ne prašta!

Autori su certificirani community manageri i specijalisti za internet marketing. Oboje vole sport, a uz trčanje ih u posljednje vrijeme zabavlja i tenis.

COOL SURADNICI


ANTONIJA BILIĆ ARAR, Urednica i novinarka, zanat istesala u printu, prije 10 godina slučajno završila na webu i otad u dinamičnoj, ali sretnoj vezi s digitalom. Partner je to koji traži maksimalni angažman i ne dopušta da se uljuljkaš, ali baš zbog toga je veza uzbudljiva.”, kaže Antonija. Ova cura je osoba s kojom volite piti kavu, hodajuća je enciklopedija za content. Naime, uz sve, Antonija je educirani specijalist za internet marketing, uskoro certificirani stručnjak za content marketing.
U braku
je s web developerom pa teško raspoznaje granicu između privatnog i poslovnog. Autorica je bloga finepapice.net i SEO/content suradnica na projektu oninstagram.com
Uza sve digitalije, priznaje
da voli print – nema joj do dobre knjige. Gurmanica, kuharica otvorena uma.

ANITA MERKL BOGNAR, direktorica PR odjela u agenciji Akter Public. Pokretač dobrih ideja i pozitivne vibre. Piše pjesme, one koje vas udare u trbuh pa vi sjednete i treba vam da dođete sebi. Obožava glazbu i s nevjerojatnim žarom  piše o njoj ali i svim ostalim temama koje analizira do najsitnijih detalja. Anitine teme su zabavne i  pršte zanimljivim podacima koje nećete pronaći nigdje nego na CoolKlubu!

IVA UŠĆUMLIĆ GRETIĆ, autorica hit romana ‘Duhovi’, novinarka i općenito osoba s kojom želite piti kavu. Ima fotografsko pamćenje pa će bez problema o nekoj aktualnoj temi izvući koristan podatak star 15 godina i spojiti ga u jednu cjelinu. Baš kao rade vrsni komentatori analitičari. Vjesnikova škola novinarstva! Iva svoje tekstove u radnoj verziji naziva: ‘Evo nu’ ili samo ‘Nu’ ili ‘Ako hoćeš neš sa tim’… Mi, naravno, hoćemo jer smo COOL.

ZRINKA KLUKOVIĆ, mlada novinarka koja nam se javila sama i odmah počela pisati teme kao da je u redakciji od prvog dana. Da nam je rekla da ima staža mi bi joj povjerovali jer se i sa zahtjevnim temama snalazi kao riba u vodi. Iznimno nam je drago što je s nama, odnosno što je odabrala CoolKlub za razvoj svog talenta i nadamo se da će to ostati i u buduće.

SARA TILLY, inače magistra politologije, naša je nova autorica. Sama se javila i odlučila nabaciti poneki post. Točnije, tri u dva dana. Produktivnost i osjećaj za dobru temu Sarini su aduti. Evo što ona sama kaže o sebi: “Magistra politologije, a zapravo strastvena zaljubljenica u glazbu, novinarstvo, fitness i trčanje, te romane o Discsvijetu Terry Pratchetta. Od malena se moglo reći da nisu sve daske na broju kad se sa svega 9 godina uhvatila učenja egipatskih hijeroglifa, a sada u slobodno vrijeme proučava psihopatologiju, piše glazbene recenzije i pokušava naći najbolji spoj trčanja i glazbe dok putem Coursere vodi bitke sa znanjem o internet marketingu.

MARTINA MOLINARI je marketingašica i PR s iskustvom u sektoru internet usluga, maloprodaji, izdavaštvu te industriju mode i ljepote. Trenutno vodi promociju i eksterne komunikacije portala MojPosao, konzultant je u digitalnoj agenciji Manifest Media za dva startup projekta i predaje na programu Specijalist za internet marketing u Algebri. Na blogu Marketing Bites piše o digitalnom marketingu i odnosima s javnošću.

UPDATE: Ožujak 2015.: Martina je upravo odselila u London i prepustila nam njene kolumne sa stranice Marketing bites koje s radošću objavljujemo i dalje. Čitajte Martinine savjete!

SMART GRUPA, točnije Škola za strane jezike SMART i sve profesorice koje tamo rade. Čitajte tekstove o cool mjestima/48sati i znat ćete zašto smo im prepustili teme o putovanjima. Da li ima boljih vodiča od COOL mladih profesorica koje su obišle svijet?

ELVIRA MLIVIĆ BUDEŠ, je poduzetnica i konzultantica koja se od 2001. godine bavi razvojem poslovnih vještina. Do sada je uspješno surađivala s preko 380 pravnih osoba, a preko 300 fizičkih osoba je pohađalo njene programe usavršavanja s područja menadžmenta, prodaje, poduzetništva, marketinga i odnosa s javnošću. Direktorica je tvrtke te osnivačica i voditeljica 9 programa usavršavanja Poslovnog učilišta Filaks (od 2008 do danas) s verifikacijom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH.

IVANA JELINČIĆ, diplomirala ekonomiju i turistički menadžment u Čileu. Predavačica je i prevoditeljica španjolskog i engleskog jezika te je certificirani senior yoga teacher. Posljednju u nizu edukacija završila je u renomiranoj školi za jogu – Centered Yoga kod učitelja Paula Dallaghana. Ivana je provela zadnjih pet godina na Tajlandu gdje je radila na Samahita Yoga Institutu kao Direktorica Wellnessa i yoga učiteljica zatim na Baliju kao direktorica poslovnog razvoja i programa luksuznog Svarga Loka Resorta te u Kini (Peking) kao senior yoga učiteljica i savjetnica za razvoj wellnessa te predavačica Engleskog u Walt Disney skoli. Prosle godine Ivana se vratila u Chile gdje je prvo radila kao stalna predavačica engleskog jezika na renomiranom sveučilištu Universidad de Concepecion  a trajnim preseljenjem u glavni grad Santiago,  zapocinje samostalni posao kao konzultatinca i edukatorica u wellnessu, hotelijerstvu i jogi. Takodjer, trenutno se usavrsava za voditeljicu Obiteljskih Konstelacija u Chileanskom institutu ICALMA.

VELIMIR ŽAGAR  je direktor digitalnih medija u komunikacijskoj agenciji Hipmedia. Svoje dugogodišnje iskustvo u informatičkoj industriji uspješno je spojio sa marketingom te danas vodi multidisciplinarne timove u stvaranju inovativnih digitalnih rješenja.

MARTINA ERCEG je magistra arhitekture sa višegodišnjim iskustvom rada na obiteljskim kućama, stambenim, poslovnim i medicinskim objektima, uključujući i rad na interijerima. Dovoljno je čuti njen citat pa da razgovori o arhitekturi počnu:  ‘Zelenilo volim vidjeti samo u tuđem dvorištu!’

Imate temu? Kontaktirajte nas!