Želučane tegobe? Isprobajte čaj s probioticima!

čaj s probioticima

Dosad ste sigurno čuli o probioticima. Znate da su nam nužno potrebni no što još? Evo nekoliko korisnih informacija ako kanite češće koristiti proizvode na bazi probiotika

Sigurno se pitate odakle nam pravo da vam na ovim ljetnjim temperaturama predlažemo čaj. I mi smo se isto pitali ali ovo nije običan post. Daleko od toga. Rastumačit ćemo vam zašto je čaj s probioticima i u ovim ljetnim mjesecima vaš best friend. Krenimo redom.

Najčešći korišteni probiotici su dobre bakterije roda BIFIDOBACTERIUM i LACTOBACILLUS. Ima ih još podosta ali danas ćemo se fokusirati na djelovanje probiotika kod nekih konkretnih bolesti i kao prevenciju mnogima. Evo nekih informacija kako djeluju probiotici koje, smatramo, mogu biti korisne:

  1. Najnovija istraživanja pokazala su da su probiotici dobra prevencija karcinomu kolona koji je kao oboljenje u porastu.
  2. Sniženje kolesterola učinak je dokazan mnogim istraživanjima.
  3. Također, odlična je vijest da pomaže kod snižavanja krvnog tlaka – tog tihog ubojice.
  4. O imunitetu da i ne govorimo! Jednostavno je nužna upotreba probiotika. Mnogi problemi su bili nerješivi prije ovog otkrića. Sada probiotike mogu koristiti i djeca do dvije godine. Dakle, smanjuju učestalost respiratornih infekcija čak i karijes kod djece.
  5. Odlični su za alergičare. Opće je poznato da su izvrsna prevencija i pomoć kod proljeva. Kod uzimanja antibiotika nužni su. Ukoliko patite od putne groznice uzmite ih obavezno i spriječite putnu dijareju.
  6. Kod upalnih bolesti crijeva pomažu da ne dođe do recidiva.
  7. Znate li da stres uzrokuje porast štetnih bakterija? I ovdje uspješno na scenu stupaju probiotici.
  8. Žene kod problema s vaginozama svakako ih trebaju uzimati.

Danas probiotika ima u raznim oblicima (ne samo u hrani) jer ih ne unosimo dovoljno u organizam. Mogu se dobiti u ljekarnama bez recepta.

Probiotike treba konzumirati natašte kada će oni bez problema stići u vaša crijeva!

Sve veći broj istraživanja dokazuje i upućuje nas da se osvijestimo i informiramo o važnosti ove teme. Novost je čaj s probioticima. Zašto je to odlična vijest?

Prvenstveno zato jer treba znati da probiotike treba konzumirati natašte kada će oni bez problema stići u vaša crijeva. Dakle najbolje ujutro i zato vam predlažemo čaj s probioticima. Naravno, možete ga popiti i nakon obroka, ali tada pričekajte barem dva sata.

Činjenica je da su probiotici naš ‘the best friend’ i pomažu nam u održavanju dobrog zdravstvenog stanja.

Ako imate neke cool primjere primjene slobodno komentirajte. Hvala na čitanju!

Tags from the story
Written By
More from CoolKlub
Apple doveo Marca Newsona, najpoznatiju dizajnersku facu na svijetu!
Apple ‘gomila’ slavna dizajnerska imena što se povezuje s planovima o ekspanziji...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.