Search
Close this search box.
cool novi logo header
savjeti za pokrenuti se naprijed

Tri jednostavna savjeta za pokrenuti se naprijed

Mirko Filipović u ovu je godinu ušao kao pobjednik, ni za vas još nije kasno!

Nema nazad, samo naprijed, prema tome, nema ni boljeg trenutka nego ovog sadašnjeg da svaki novi mjesec ove godine dočekate širom otvorenih ruku kao priliku za novi početak, novu nadu, nove snove i novi stav.

Zanimljivo je i obećavajuće da je 2017. numerloški gledano godina novih početka. Pa zašto onda ne iskoristiti u potpunosti i ovaj poticaj i krenuti bezrezervno k ispunjenju svih vaših snova i želja. Želite izgubiti 5 kilograma, prvi puta pretrčati 5 kilometara ili možda maraton, pronaći novi posao ili pokrenuti vlastiti posao?

Nema boljeg trenutka nego sada.

Sada je odlično vrijeme i za planiranje izleta i/ili godišnjih odmora jer ćete u planiranju GO  uživati gotovo kao i u samom G.O.  Ako već niste prestali pušiti ili započeli brigu o svom zdravlju i fizičkoj kondiciji svakako krenite jer to bi svakome trebali biti prioriteti. Brigom o sebi postavljate temelje za uspjeh.

Kako bi vam pomogli da ustrajete i lakše ostvarite sve postavljene ciljeve i želje, predlažemo nekoliko cool strategija za pokrenuti se naprijed:

Budite iskreni!

Što je to što stvarno želimo? Naučite slušati sami sebe, pronađite mirni kut, uzmite u ruke papir i olovku i stavite svoje misli na papir. Postoji terapijsko djelovanje iza te olovke i papira koje ne treba podcjenjivati.

Postoji i terapijsko djelovanje i u fizičkoj aktivnosti poput trčanja ili boravka u prirodi, ali i kopanja po vrtu. Iskren razgovor sa samim sobom važan je kako bi znali čemu težimo i koji su nam ciljevi.

Ponekad u vrtlogu tuđih želja i očekivanja to nije lako, ali može se. Za vaše iskrene želje i njihovo ostvarivanje nije teško pronaći vjetar u leđa i u trenucima iskušenja, onim trenucima kada treba ustrajati. Jednako tako, važno je da se vaše želje podudaraju s vašim vrijednostima. Nemojte ići protiv sebe.

Budite jasni

Sa svojim željama i snovima budite jasni i vrlo specifični, nemojte ništa izostaviti. Koliko puta tjedno želite trenirati, gdje i kada kako bi postigli željene rezultate i koji su to rezultati koje želite postići?  Kod kojeg poslodavca bi željeli raditi i na kojoj poziciji? Kakve profesionalne rezultate želite postići ove godine i kako? Zapišite sve to inače će ostati samo pusta želja. Vizualizirajte kako ste nekoliko mjeseci od sada upravo na toj poziciji!

Pronađite podršku

Okružite se ljudima koji vam žele pomoći u ostvarivanju vaših ciljeva. Iako nas ponekad najviše motiviraju oni koji nam kažu da nešto ne možemo, treba cijeniti one koji u nas vjeruju i koji nas podržavaju u svakom našem koraku. Prijatelj koji puši, a vi ste upravo prestali, možda nije najbolje društvo za kavu ako ste odlučili prestati.

No, ukoliko vam taj prijatelj želi biti podrška, rado će s vama sjesti na kavu i bez cigarete, a tko zna, možda se i on povede vašim primjerom.

Imate prijedloge ili pitanja? Komentirajte i pišite nam. Hvala na čitanju!

Barbara Strelar