Search
Close this search box.
cool novi logo header
Prodaja IpHone u 2014.

Znate li koliko je iPhonea prodao Apple tijekom Božića?

Filmske ili knjiške priče o ‘negdjezemljama’ u kojima svi žive u istim uvjetima, nose istu odjeću, jedu istu hranu i voze se istim prometalima oduvijek su me sablažnjavale. Ono, svi isti. I, kao, sve divno i krasno. Moš mislit, srećom pa je tako nešto teško zamislivo.

Ali tamo gdje gdje svi nose iPhone… Naime, u posljednjem kvartalu prošle godine Apple je prodao 69,3 MILIJUNA iPhonea. Još u listopadu pisalo se o 59 milijuna i to su bile vrlo hrabre brojke(!)

Prema izvješću UBS-a, dobar dio od spomenutih 69,3 milijuna primjeraka iPhonea (što je četiri milijuna više nego je pisalo u službenim izvješćima s Wall Streeta) prodano je u Kini.

“Kina je povećala svoje isporuke za 13 posto u odnosu na prošlu godinu i tu je razlog rasta, sada je on na 35%,” rekao je UBS-ov analitičar Steven Milunovich.

Drugim riječima Kina je postala glavno tržište za iPhone. SAD su ‘pale’  na drugo mjesto s 24% od ukupno prodanih iPhonea.

I sve to nakon što su korisnici u Kini morali pričekati na dolazak popularne ‘šestice’ jer ga je tamošnji najveći teleoperater China Mobile dobio prilično kasno (i za to optužio Apple, ali to je druga priča).

I to nije sve. Na proljeće se očekuje novi val pomame za modelom iPhone 6 Plus i bit će zanimljivo čitati izvješće o zaradi za posljednjih kvartal 2014. koju Applea planira objaviti 27. siječnja.

CoolKlub

CoolKlub autori