Search
Close this search box.
cool novi logo header
rubikova kocka Brando

A mislili smo da je Rubikova kocka problem…

Poklon za odvažne ili najgoreg neprijatelja? Ova kocka ima 1014 polja i predstavlja vrlo naprednu verziju slavne Rubikove kocke!

Bilo je to u osnovnjaku. Imali smo tipa u razredu koji je za sendvič(!) doslovce razbijao Rubikovu kocku. Ono,  mali odmor i – gotovo. Majstor bi je u vrlo velikom broju slučajeva složio kakvu god da ste mu je predali, a znao je i kada bi mu netko pokušao podvaliti ‘pokvarenu’ kocku, onu na kojoj je prethodno zamijenio (prelijepio) kvadratiće. Tada bi jeo duplo.

Većina nas sa ovom slagalicom borila se po čitave dane, neki s više ili manje uspjeha, ali sudbina [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/12/rubikova-kocka-prava.jpg#”]Rubikove kocke[/lightbox] bila je manje više ovakva:

• Jednom složena, zauzimala je istaknuto mjesto u sobi poput diplome (ne diraj jedva sam je složio!)

• Nikad složena, bačena u ladicu zaborava. S godinama bi ugledala svjetlo dana ali samo na kratko

• Preilijepljena (uništena), kada bi igračka vlasniku toliko išla na živce da je jednostavno odlijepio naljepnice i ponovno ih zalijepio – kao da ih je složio

• Rubikova kocka često bi skončala u dijelovima koje bi frustrirani vlasnik godinama nalazio u svim zakutcima stana

Što bi međutim rekli na ovo: kompanija Brando iz Hong Konga predstavila je hiper naprednu verziju Rubikove kocke. Pillow 13x13x13 IQ Brick ima 18 puta više kvadratića o klasične Rubikove kocke (54)! Točnije, 169 kvadratića na svakoj od šest strana, što je ukupno 1014 kvadratića.

Previše čak i za varanje! Uostalom pogledajte video!

https://www.youtube.com/watch?v=Z2h9x_z9WAM

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>