Search
Close this search box.
cool novi logo header
Bill_Gates

Bill Gates bogatiji za 10 milijardi $, unatoč donacijama, a nije Microsoft

Iako dijeli svoje bogatstvo šakom i kapom, Gates uspijeva zaraditi više nego podijeliti, kakav cool matematičar!

Već dvadesetu godinu za redom Bill Gates najbogatiji je Amerikanac, javio je Forbes. Štoviše, dok ovo čitate, bogatiji je za deset milijardi dolara nego što je to bio u siječnju ove godine.

Kako to, pitate se Vi, dragi čitatelji CoolKluba jer znate da Bill cijelo vrijeme daje svoje bogatstvo u dobrotvorne svrhe. Gates je filantrop par exellence. Još više vas ostavljamo u čudu ako napišemo i ovo: Microsoft nije razlog njegovom bogaćenju.

Pa što smo propustili?

Gates je težak 72 milijarde dolara, a Microsoft u tome predstavlja samo petinu. Kako piše Forbes, Microsoft jest tek pridonio novom valu bogaćenja i to u trenutku objave da [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/Steve_Ballmer.jpg#”]Steve Ballmer [/lightbox]odlazi iz tvrtke. U narednim satima cijene dionica skočile su sa 32 na 36 dolara.

Pomoglo je, ali to ipak nije sve.

Popriličan dio od spomenutih 10 + 7 milijardi dolazi od drugih kompanija. Njegova investitorska tvrtka Cascade vlasnik je popriličnog udjela u proizvođaču traktora Deere & Co., Kanadskim željeznicama ali i, cool trenutak: Femsa-i, najvećem proizvođaču pića u Meksiku i Latinskoj Americi te od kraja 2011. najvećem nezavisnom puniocu Coca Cole na svijetu.

Disperzija bogatstva, piše Forbes, pomogla mu je. Gates je, kako smo naveli, 10 milijardi dolara teži nego početkom godine plus na početku ove godine bio je sedam milijardi u plusu u odnosu na početak 2012.

Bilo bi dobro kada bi se naši velmoži ugledali na Gatesa koji, iako je je od 2007. – 2012. prema nekim procjenama podijelio 25 milijardi dolara, i dalje zarađuje nevjerojatnom lakoćom.

Nama je to cool i posve u skladu s citatom iz naslovne fotografije!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>