COOL: Film ‘Kauboji’ hrvatski kandidat za Oscara!

Kauboji na filmu1
Kauboji na filmu1

“Ne mogu” – hm! Što to dovraga znači? (češanje po glavi) Ne razumijem. Ma, prionimo mi na posao!

Ljubitelji ‘Kauboja’ miiirrrr-nooo! Film ‘Kauboji’ redatelja i scenarista Tomislava Mršića predstavljat će hrvatsku kinematografiju u selekcijskom procesu za prestižnu američku nagradu Oscar u kategoriji filmova na stranom jeziku, objavilo je Hrvatsko društvo filmskih djelatnika (HDFD), a prenijela HINA.

Posebno nam je drago jer smo prije malo manje od godinu dana, o Kaubojima, među ostalim napisali i ovo:

Mjuzikl, koji je istovremeno i tragedija i komedija bez pretenzija se može mjeriti s najboljima na londonskom West Endu, pa čak i na jednom i jedinom njujorškom Broadwayu. Ustvari iskreno žalim da priča još nije ispričana upravo na tim svjetskim pozornicama. Njihovi gledatelji su nepravedno uskraćeni!

Možda i ne jer kad se priča još malo pročuje, tko zna! Evo što je o svemu rekao redatelj filma [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/10/Tomislav-Mrsic-360×227.jpg#”]Tomislav Mršić[/lightbox]:

‘Znam da izgleda kao znanstvena fantastika ući u nominaciju za Oscara, ali mi volimo znanstvenu fantastiku. Već imamo neke ideje za kampanju za film, ali ništa još konkretno jer smo i mi tek saznali za kandidaturu’, rekao je redatelj filma Tomislav Mršić.

Kauboji predstava teatra EXIT
‘Kauboji’   Foto: Teatar EXIT

U konkurenciji su mu bili “Projekcije” Zrinka Ogreste, “Šegrt Hlapić” Silvija Petranovića, “Hitac”Roberta Orhela, “Šuti” Lukasa Nole, “Simon Čudotvorac” Petra Oreškovića, “Happy Endings” Darka Šuvaka, “Vis-a-Vis” Nevija Marasovića, “Visoka modna napetost” Filipa Šovagovića i “Broj 55″Kristijana Milića.

A sada čitajte zašto treba navijati za Kauboje:

Film ‘Kauboji’ u kinima. Napokon! Kako to dobro zvuči!

More from Claudio Kramaric
Andy Murray prvi Britanac nakon 77 godina pobjednik Wimbledona!
Kritizirala ga je majka, preživio je masakr. Obožavamo velike priče, a Andy...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.