Search
Close this search box.
cool novi logo header
Kauboji na filmu1

Film ‘Kauboji’ u kinima. Napokon! Kako to dobro zvuči!

Nakon pet godina prikazivanja, Kauboji su ujahali i na filmsko platno. I opet ćemo reći: Za nas većih kauboja od njih nema. Nenadmašni su i izazivaju ovisnost!

Brojimo sitno do početka prikazivanja filma! Hit predstava teatra Exit ‘Kauboji‘ doživjela je već i svoju 300. izvedbu, a kroz nekoliko dana u kina stiže film [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/10/Tomislav-Mrsic-360×227.jpg#”]Tomislava Mršića[/lightbox] koji će se, ako je suditi po reakcijama pulske i motovunske publike, upisati u povijest hrvatske umjetnosti. Mi svakako navijamo za ekipu sastavljenu od sedam vrhunskih glumaca i jedne glumice anđeoskog glasa.

Kauboji predstava
Kauboji teatra EXIT

Prije pet godina prvi puta sam pogledala predstavu ‘Kauboji’ teatra Exit. Moram se pohvaliti, da sam od tada do danas predstavu pogledala JOŠ tri puta, znači ukupno četiri. I naravno planiram otići i peti put! Nisam jedina, ako malo prosurfate forumima vidjet ćete da nisam rekorder i da su ‘Kauboji’ jednostavno predstava koju morate vidjeti više od jednom.

Vjerujem da je to zbog dobrih vibracija s kojima gledatelji napuštaju kazalište. Jednostavno ih želite opet. ‘Kauboji’ od 2008. godine strše kao stijena, oni su kao novi otok u moru ‘socijalno osviještenih’ i(nače) turobnih, teških drama naših kazališta.

Predstava je to u kojoj ćete pronaći pregršt inteligencije, vedrine, talenta, iskrenosti i života. Originalna i prekrasna priča osim što već ima kultni status i čak 17 osvojenih nagrada na raznim prestižnim festivalima jedna je od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta. Nasmijat će vas do suza, ali i potaknuti na razmišljanje.

Autor predstave Saša Anočić, ujedno je i glumac, u predstavi praktički glumi samog sebe, autora i redatelja. Njegova priča prati skupinu autsajdera koji pokušavaju postaviti predstavu o kaubojima u malom lokalnom amaterskom kazalištu.

Kauboji predstava teatra EXIT
Kauboji Teatra EXIT

Mjuzikl, koji je istovremeno i tragedija i komedija bez pretenzija se može mjeriti s najboljima na londonskom West Endu, pa čak i na jednom i jedinom njujorškom Broadwayu. Ustvari iskreno žalim da priča još nije ispričana upravo na tim svjetskim pozornicama. Njihovi gledatelji su nepravedno uskraćeni!

Drago nam je da će film nastaviti širiti priču o ‘Kaubojima’. No, Cool Klub smatra da su West End i Broadway također zaslužili da ih junaci ‘Kauboja’ uvedu u svijet njihovih tragičnih i prekrasnih životnih sudbina, u svijet kauboja i indijanaca, u svijet saloona i dasaka koje život znače!

Bilo bi cool kada bi uspjeli pronaći ekipu koja bi barem donekle imala talent teško nadmašivih: Matije Antolića, Saše Anočića, Živka AnočićaHrvoja Barišića, Krunoslava Klabučara, Rakan Rushaidat, Radovana Ruždjaka i fenomenalne Ivane Rushaidat (ex Starčević).

P.S.: Ulaznice za predstavu ‘Kauboji’ teatra EXIT trebate rezervirati i do mjesec dana unaprijed. Cijena je 80 kuna!

[divider]NADOPUNA: U KINIMA OD ČETVRTKA! [/divider]

Nakon zagrebačke premijere komedija “Kauboji” Tomislava Mršića od četvrtka, 10. listopada, kreće u redovitu hrvatsku kino distribuciju na 36 lokacija, čime se simbolički obilježava početak formiranja mreže nezavisnih kina, što je sljedeća faza projekta Digitalizacije nezavisnih kina, javila je Hina u srijedu.

Do kraja tjedna otvorit će se sva kina koja su bila dio tog projekta, a središnja svečanost, na kojoj će biti i ekipa “Kauboja”, najavljena je za 10. listopada u Pučkom otvorenom učilištu u Kutini, gdje je film dijelom i snimljen.

U prvom dijelu projekta najsuvremenijom digitalnom tehnologijom opremljeno je 28 kina i šest filmskih festivala u 27 gradova, a sada se postavljaju temelji za funkcionalnu mrežu nezavisnih kina. Cilj je omogućiti veću dostupnost filmskih naslova u manjim sredinama i pomoći da se, uz najnovije filmske hitove, tamo prikazuju europski, nezavisni, dječji, baštinski i hrvatski filmovi.

http://www.youtube.com/watch?v=1yOkkYjMMOg

Barbara Strelar