Kako je nastao KEEP CALM… slogan?

Kako je nastao KEEP CALM

Nekada dobrim stvarima treba jako dugo vremena da isplivaju na površinu, da zauzmu svoje mjesto, da sjednu na tron. “Keep Calm and Carry On” je jedna od njih

Čini se da je Keep calm and… slogan zaživio punim plućima. Iskreno, bilo je i vrijeme. Original ovog slogana glasi: “Keep Calm and Carry On”, osmišljen je 1939. godine kao treći po redu slogan u kampanji za podizanje morala tijekom Drugog svjetskog rata u Velikoj Britaniji.

“Keep calm and carry on” zapravo je bila jasna poruka kralja Georga VI svojim sugrađanima. Na žalost, bijela slova na crvenoj podlozi s kraljevskom krunom otisnuta su u 2,5 milijuna primjeraka i nikada nisu pokazana javnosti. Štoviše, javnost nije ni znala za njihovo postojanje.

I tako sve do 2000 godine i točke preokreta. Stuart i Mary Manley vlasnici su knjižare Barter Books u Northumberlandu. Kada je Stuart provjeravao jednu staru kutiju u kojoj su bile starine namijenjene aukciji pronašao je poster koji se paru jako svidio pa su ga uokvirili i objesili na zid.

Uskoro su i kupci knjižare počeli izražavati svoje oduševljenje, a neki su isti željeli i kupiti. Dosjetljivi par počeo je kopirati poster i tako je Keep Calm and Carry On“  počeo svoju priču pod svjetlima reflektora. Tko čeka dočeka, rekli bi!

„Keep Calm and x“ inspirirao je milijune. Nevjerojatno je kako je jedna tako jednostavna ideja preko sedamdeset godina aktualna što pokazuje brzina kojom je zaživila. Danas je to to jedan cool pokret.

Mi smo mu se priključili jer nas je inspirirao!

Na Pinterestu imamo i board koji se zove: Keep Cool and Cool Klub! I očekujemo vaš posjet: I vi možete napraviti svoju inačicu na stranici i tamo u par poteza kreirati svoj “Keep Calm and …” poster i zalijepiti ga na naš bord na Pinterestu.

Što pozitivniji, inspirativniji, luđi i smiješniji, to bolji! Pozivamo vas da budete kreativni i podijelite s nama svoje postere. Svakako pogledajte kratki video o povijesti slogana Keep Calm and Carry on (obratite pažnju na prekrasnu knjižaru!).

Da li smo vas inspirirali? Komentirajte i dijelite!

More from Barbara Strelar
Trči čovječe, samo trči
Trčanje je sve veći hit, ne samo da je dobro za zdravlje...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.