Search
Close this search box.
cool novi logo header
naslovnica specijalnog izdanja Charlie Hebdo nakon napada

OVO JE NOVA NASLOVNICA tjednika Charlie Hebdo

Prva nakon tragičnog napada. Novi broj izlazi u srijedu na 16 jezika i u TRI MILIJUNA tiskanih primjeraka. Novac za tiskanje lista pritisnutog financijskim problemima prije napada dali su, među ostalim, francuska vlada, LeMonde, Liberation (u čijim su redakcijama obavljene pripreme za novi broj i na kraju kojih je glavni urednik uzviknuo: ‘Habemus première page’, a ostali okupljeni odgovorili: ‘Allahu akbarr!’, nakon čega su zapljeskali)… Redakcija CH od svakog prodanog primjerka uprihodit će 3,5 eura.

UPDATE: 17. 1. 2015.: Tiskano je još dva milijuna primjeraka.
UPDATE: 14. 1. 2015.
Sva tri milijuna primjeraka Charlie Hebdoa doslovce su razgrabljeni. Na satirični tjednik ponegdje se čekalo u redovima i po sat vremena. Od svakog prodanog primjerka redakcija je uprihodila 3,5 eura. Novac je to koji će novinarima i urednicima omogućiti nesmetan rad neko vrijeme u trenucima kada se magazin (prije napada) opasno približavao bankrotu.

Nakon svega, novinari i urednici Charlie Hebdoa pitali su se: ‘Što želimo poručiti? Što bismo trebali reći? Na koji način?’ Kako nakon svega ostati smiješan?!? I nastalo je ovo:

Sve je oprošteno…

P.S. Zaokrenite sliku naslovnice za 180 stupnjeva. 

naslovnica tjednika Charlie Hebdo prva nakon terorističkog napada
Naslovnica tjednika Charlie Hebdo koji izlazi u srijedu

Podijelite. Thx!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>