Search
Close this search box.
cool novi logo header
WOW plaže za odmor iz snova u Hrvatskoj

Plaže za odmor iz snova u Hrvatskoj

Kako bi rekao George Clooney: Ne vjerujem u sretan kraj, ali vjerujem u sretna putovanja – Pozivamo vas na kratku odiseju po najljepšim hrvatskim plažama!

Proteklih dana na Facebooku naišli smo na prekrasne fotke Viške plaže Stiniva, inače najljepše europske plaže po izboru čitatelja portala European Best Destinations. No, što je s ostalima?

Čim se krenu dizati temperature, misli nam bježe na plaže gdje odmaramo i pijuckamo hladne koktele u dobrom društvu. Dok mi ležimo na oblacima, koža nam tamni, kosa svijetli, a mozak odmara. Neki više vole kamene, dok drugi sanjaju o pješčanim plažama.

Lijepe i čiste plaže pružit će nam odmor za dušu i tijelo, one su – plaže za odmor iz snova u Hrvatskoj.

Brač, Bol – Zlatni rat

Zrnca zlata prekrila su plažu Zlatnog rata. Plaža se pruža u more gotovo okomito, a ovisno o utjecaju vjetra mijenja svoj položaj i oblik. Ovo je definitivno jedna od najpoznatijih jadranskih plaža – s razlogom.

bol
Foto: Otok – Brac.hr

 

Hvar – Mekićevica

Plaža zbijena u uvali, okružena zelenilom i čistim jadranskim morem zadovoljit će i najzahtjevnije goste. Mekićevica izgleda poput nestvarne plaže iz filma.

1303053794-1467618637
Foto: visit – hvar.com

Dugi otok, Sakarun

Odmor za dušu i tijelo potraži na Sakarunu jer sam pogled na sitni bijeli pijesak i tirkizno, čisto more, opušta sva osjetila.

dugi otok

Dubrovnik, Bellevue

Nisu u pitanju Karibi već naš predivni Dubrovnik i jedna od najposjećenijih plaža – Bellevue. Plaža se nalazi ispod litica koje nakon poslijepodnevnih sati na plažu bacaju prirodan hlad.

dubro

Brsečine, Veliki Žal

Kada zatvorite oči i maštate o godišnjem odmoru iz snova i izležavanju na plaži, u mislima vam se vjerojatno stvara slična slika ovoj Velikog Žala. Plaža se nalazi na osami, a ime je dobila po krupnom šljunku kojeg u Dalmaciji zovu žal.

brsecine

 

Lošinj – Uvala Čikat

OK, rekli smo plaže ali šećer dolazi na kraju, zar ne? Uvala Čikat samo je kilometar od središta Malog Lošinja i jedna je od najljepših uvala na Jadranu, okružena borovom park šumom Čikat. Dobila je naziv po tome što su upravo ovdje žene čekale svoje pomorce i kapetane (čikat=čekati). 
Gdje god da se zaustavili u ovoj uvali zastat će vam dah – od ljepote i čistoće mora do pogleda na najprestižnije hotele na Jadranu.
U uvali se nalazi tri manje uvale, od kojih je pješčana plaža najatraktivnija i posebno pogodna za djecu.
Bijela zastava (WhiteFlag International) jedini je simbol u svijetu koji garantira čisto more, plaže, morsko dno i kopnene vode u svrhu zaštite života u njima.
Foto: Lošinj Hotels & Villas

Ovaj popis mogli bismo nastaviti u nedogled ali ovo su WOW plaže za odmor iz snova u Hrvatskoj i isti takav, na vašoj omiljenoj plaži, želimo i vama. Naravno, ako imate kakav prijedlog slobodno ga napišite u komentarima.

Hvala na čitanju!

Paula Maričić

Paula je studentica digitalnog marketinga. Zaljubljena je u studij i posao te mahnito upija sve vijesti iz industrije. Obožava ples, glumu, engleski i svoj posao. Voli dinamičnu atmosferu i izazove i zato ne odgovara na pitanje: Gdje se vidi za 5 godina. Najviše ju motivira izreka 'Ti si najbolji projekt na kojem ćeš ikada raditi'. Voli maštati o životu u kući na plaži.